23 Март 2019събота07:39 ч.

Позиция

Не съм съгласен!

Не се търпи повече Плевнелиев да е ментор в българската политика

/ брой: 51

автор:Лозан Такев

visibility 454

Кой, аджеба, още пита лицето Росен дали е съгласен да се чества Денят на Освобождението 3 март? И като съветва политиците да не се кланят на Русия, той има ли сили да се изправи от наведеното си положение - и като бивш държавен глава (за съжаление), и като днешен говорител на Себе си по всички държавни и политически въпроси.
Не съм съгласен Росен да е ментор в българската политика, след като е доказал на какво е способен на предишната си месторабота. Не съм съгласен един бивш комсомолски деец да ме учи на морал, на поведение, да ме поучава кой да се среща с руския патриарх, кой какви знамена да носи и как да коригира родната ни история! Ето, от него лично разбрахме с изумление, че от османското владичество ни е освободил Европейският съюз... с незначителното участие и на Русия!
Отново се сетих за "участието" му в първия български протестен митинг срещу Живков още на 10 ноември 1989 г. - минути след края на пленума на ЦК на БКП. Имало такъв според него. Ама, като е от екипа на работещи в апарата на ЦК и на окръжните комитети на БКП, как да не му вярваш!
Роско не е съгласен със спонтанното приятелство и чувства на българите към Русия и руския народ. Това си е негов проблем. А аз не съм съгласен именно той да ми определя отношението и към Русия, и към българския национален празник, и към патриотизма ни. Този човек не спря да вие от злоба и срещу днешния президент, и срещу руските имена на българските улици, и срещу ролята на Русия в нашата история. Ренегатството явно не е само диагноза, но и нелечимо заболяване...
Преди време бях предложил на цигарените кутии да се сложи портретчето му с текст: "Вреди на вашето здраве!" Това, сигурен съм, щеше да отклони много пушачи от никотина. Сега го подновявам с още по-голяма сила като част от борбата против тютюнопушенето.
Не съм съгласен! Не съм съгласен по чисто хигиенни съображения да продължават да ме съветват по православни, по политически и национални въпроси мижитурки, та били те и бивши комсомолски дейци и днешни представители на държавната власт. Не съм съгласен медиите да дават толкова време и място, за да налагат мнението на Росен Плевнелиев по всички гореспоменати теми! Само замърсяват информационната среда и я правят по-негледаема, нечитаема и неслушаема. Росене, тук е мястото да ти "благодарим" за всичко, което си направил преди и сега, и да те помолим да се скатаеш някъде по твой избор и да не пречиш повече на нашето политическо здраве!
 

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56