17 Януари 2019четвъртък10:07 ч.

Кърджалията

/ брой: 50

автор:Юри Михалков

visibility 1056

Новият турски султан извърши набег срещу българските земи. Кърджали е част от нашите душевни граници, рекъл Реджеп Ердоган на партиен форум в град Сакария, където живеят много български изселници. Както през далечния 13 век набег от югоизток бе извършен и върху други балкански земи, които днешният османски наследник също тури в "нашите душевни граници"- Западна Тракия, Македония, Сърбия, Албания, Босна. Това са все набези на новата неоосманска доктрина. По-рано тази година Ердоган провъзгласи, че страната му е наследничка на Османската империя. От пластовете на времето той разравя скелет, на който възлага да съживи старите граници на османската зона.
Казаното обаче от президентския султан не е само набег. Това си е чиста проба посегателство върху българския суверенитет - макар и вербално. И той няма да се задоволи с това. Може да очакваме истински нашествия у нас от внушения, послания, възвания и претенции  било за повече джамии, религиозни училища, вакъфски имоти. Че защо не и проосмански НПО-та и партии.
И така, върху българския суверенитет бе извършено посегателство, но добросъседска България бойко си кротува. Преди дни пропищяхме орталъка от тропането по масата на руския патриарх, който не хареса някои наши интерпретации на история. А тук директно посягат върху националния суверенитет, но ние се държим като, че ли са ни погалили по главата. Дори водещата се като първа дипломатка на републиката Екатерина Захариева бодро рапортува, че помирителната среща ЕС-Турция във Варна на 26 март не е отменена.
България има ли политици да я защитят? Борисов като е Бойко не може ли на Ердоган да рипне бойко? И да анулира помирителната среща? Ердоган и без това накара Брюксел да се усъмни дали да се провежда така среща.
Но Бойко не е готов да защити Кърджали от душевните граници на османизма. Как да не си кажеш, че се е навел на султана много, ама много бойко.      
 

Близо милион са мъртвите души в избирателните списъци

автор:Дума

visibility 2

Слънчево и топло

автор:Дума

visibility 21

25-годишна жена е открита убита в „Банишора”

автор:Дума

visibility 339

Автобусните превозвачи готвят протести

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 11

"Дженерал електрик" иска да оборудва АЕЦ "Белене"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 11

Борсата за ток преговаря със съседни държави

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 11

Путин: „Турски поток” - през България

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 11

Унизително поражение за Мей

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 11

Постиженията на Кубинската революция

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 11

Пловдивската Вавилонска кула

visibility 160

/ брой: 11

Кодекс на заробването на труда

автор:Ева Костова

visibility 233

/ брой: 11