16 Януари 2019сряда17:33 ч.

С чужда инвестиция може да произвеждат части за електромобили у нас

/ брой: 47

автор:Дума

visibility 138

Една от индустриалните зони на България скоро очаква немско-китайска инвестиция в областта на електромобилостроенето за производство на компоненти за този тип коли с тенденция скоро да започне и цялостното им производство у нас. Това е съобщил пред БТА изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев. По думите му до края на годината се очакват общо няколко големи ключови инвестиции в автомобилостроенето. По неговите думи очакванията за тази година са преките чуждестранни инвестиции в България да надхвърлят 1 млрд. евро.
Според него автомобилостроенето може да "издърпа" напред Северозападна България тази година. Съживяването на региона може да се очаква и заради нова стратегия, която се прилага от компании, които вече са установени в България, според която голяма част от високотехнологичните процеси остават в някои от големите градове, а по-нискотехнологичните се релокират към Северозападна България, обясни Янев. Той съобщи, че се обсъждат законодателни промени за допълнително стимулиране на възможността за квалификация и преквалификация на наетите от инвеститорите нови работници - например до 50 на сто от сегашните 25%, както и стимулиране на научноразвойна дейност в различните видове промишлени предприятия, както и на иновациите.
Индийски компании проявяват интерес за инвестиции в България в различни сектори, стана ясно вчера на среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с най-голямата бизнес организация в Индия - FICCI. Потенциалните инвеститори са се насочили към сфери като автомобилостроене, информационни и комуникационни технологии, хранителната промишленост, селското стопанство и производството на дрехи.

 

Тереза Мей под обстрел от чужди и свои

автор:Дума

visibility 31

Памук поникна на Луната

автор:Дума

visibility 182

Крах за Мей, неизвестност за Лондон

автор:Дума

visibility 192

КАК КОПРИВЩИЦА СТАНА ГРАД-МУЗЕЙ

автор:Петра Ташева

visibility 218

/ брой: 10

Има ли шанс да излезем от батака в земеделието

автор:Въто Христов

visibility 305

/ брой: 10

Софийската централна баня заСПА в музея

автор:Деси Велева

visibility 157

/ брой: 10