20 Ноември 2018вторник18:49 ч.

При ГЕРБ всичко е точно

/ брой: 20

автор:Мая Йовановска

visibility 550

За кой ли път в закъсалото БДЖ, от решаването на чийто проблеми властта от години се опитва да абдикира, лъсва по някой скандал. Я голям, я още по-голям. А за капак - някой от тях са предъвквани от медиите години наред, ама кво от това? Както се пее в оная песен: "всичко е точно"...
Преди ден разследване на Нова телевизия показа за пореден път до болка известните амбиции на шефа на холдинга Владимир Владимиров, който под формата на работнически спорт (в което няма нищо лошо) развива професионален футболен отбор под шапката на БДЖ. Беше експонирана и темата за надвишаването на допустимата норма на извънредния труд при машинистите, както скандални некачествени ремонти на локомотиви. Последните две теми, освен че показват нарушения, предвид факта, че се случват в железниците, крият и опасност за пътниците. Появи се и информация за смъртна заплаха към служителя, дал информация на журналистите, който обаче е съобщил преди това на началниците си. Дали прокуратурата ще се самосезира?
Ден след показването на разследването нищо, ама буквално нищо не се случва в железниците. Няма уволнени, няма отстранени, няма подведени под отговорност.
Владимиров и шефът на товарните превози Илиев се вадят от положение. Ломотят от телевизора, че реформата в БДЖ предвиждала, създаването на вътрешна структура, която да отговоря за ремонтите. Всичко в бъдеще време. Включително, че тепърва ще се назначавала проверка. Сам Владимиров, от чиято визитка на интернет страницата на БДЖ в цял абзац ни осведомяват за футболните му страсти и любими отбори, видимо изнервен отрича разкритията.
Транспортният министър Ивайло Московски пък се прави на ударен и отново пуска изтърканата плоча как тия преди тях са виновни за финансовото състояние на дружеството. Че нали три мандата сте все вие на власт?
Московски и той в бъдещето ни праща. Поверка щял да прави за футболистите, сякаш за пръв път чува тая история, за която се пише от 2015 г., като най-скандалното според железничарите е, че от БДЖ навремето уволнявали хора с по 30 години стаж, за да бъдат турени на тяхно място футболисти.
Интересно дали поисканото от БСП отстраняване на ръководството на БДЖ до 24 часа ще се случи? Както и одит на Сметната палата, и проверка на ГИТ. А на ултиматума, след който от левицата ще искат оставката на Московски, самият той нагло заяви, че не намира повод да я подава, нито да иска такава от колегите си. Ами проверките, който ще правите? Или те нищо нередно ли няма да покажат? Щото при ГЕРБ всичко е точно...

Сидеров: Борисов решава, аз съм прост депутат

автор:Дума

visibility 192

Актуализация на избирателните списъци иска БСП

автор:Дума

visibility 165

БСП прави трети опит да замрази депутатските заплати

автор:Дума

visibility 98

1 млн. литра горива са изтеглени от пазара

автор:Дума

visibility 91

У нас спадът на строителството е най-голям в ЕС

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 225

За 60% от пътищата ще се плаща тол такса, обхватът ще расте

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 225

Испания се закани да блокира Брекзит заради Гибралтар

автор:Дума

visibility 45

Океанът изхвърли кашалот, погълнал 6 кг пластмаса

автор:Дума

visibility 69

Вучич за Груевски: Не арестуваме за Мерцедеси

автор:Дума

visibility 196

Няма евтин бензин

автор:Димитър Събев

visibility 123

/ брой: 225

Задкулисието на здравната "реформа"

visibility 737

/ брой: 225

Какво носи у нас заниманието с политика?

visibility 48

/ брой: 225