23 Март 2019събота09:54 ч.

При ГЕРБ всичко е точно

/ брой: 20

автор:Мая Йовановска

visibility 710

За кой ли път в закъсалото БДЖ, от решаването на чийто проблеми властта от години се опитва да абдикира, лъсва по някой скандал. Я голям, я още по-голям. А за капак - някой от тях са предъвквани от медиите години наред, ама кво от това? Както се пее в оная песен: "всичко е точно"...
Преди ден разследване на Нова телевизия показа за пореден път до болка известните амбиции на шефа на холдинга Владимир Владимиров, който под формата на работнически спорт (в което няма нищо лошо) развива професионален футболен отбор под шапката на БДЖ. Беше експонирана и темата за надвишаването на допустимата норма на извънредния труд при машинистите, както скандални некачествени ремонти на локомотиви. Последните две теми, освен че показват нарушения, предвид факта, че се случват в железниците, крият и опасност за пътниците. Появи се и информация за смъртна заплаха към служителя, дал информация на журналистите, който обаче е съобщил преди това на началниците си. Дали прокуратурата ще се самосезира?
Ден след показването на разследването нищо, ама буквално нищо не се случва в железниците. Няма уволнени, няма отстранени, няма подведени под отговорност.
Владимиров и шефът на товарните превози Илиев се вадят от положение. Ломотят от телевизора, че реформата в БДЖ предвиждала, създаването на вътрешна структура, която да отговоря за ремонтите. Всичко в бъдеще време. Включително, че тепърва ще се назначавала проверка. Сам Владимиров, от чиято визитка на интернет страницата на БДЖ в цял абзац ни осведомяват за футболните му страсти и любими отбори, видимо изнервен отрича разкритията.
Транспортният министър Ивайло Московски пък се прави на ударен и отново пуска изтърканата плоча как тия преди тях са виновни за финансовото състояние на дружеството. Че нали три мандата сте все вие на власт?
Московски и той в бъдещето ни праща. Поверка щял да прави за футболистите, сякаш за пръв път чува тая история, за която се пише от 2015 г., като най-скандалното според железничарите е, че от БДЖ навремето уволнявали хора с по 30 години стаж, за да бъдат турени на тяхно място футболисти.
Интересно дали поисканото от БСП отстраняване на ръководството на БДЖ до 24 часа ще се случи? Както и одит на Сметната палата, и проверка на ГИТ. А на ултиматума, след който от левицата ще искат оставката на Московски, самият той нагло заяви, че не намира повод да я подава, нито да иска такава от колегите си. Ами проверките, който ще правите? Или те нищо нередно ли няма да покажат? Щото при ГЕРБ всичко е точно...

Мей и европейците - отсрочка по милост

автор:Дума

visibility 2

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 395

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1037

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 336

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 368

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 198

/ брой: 56