18 Ноември 2018неделя04:51 ч.

Право, куме, в очи...

Конвенция с деменция

/ брой: 16

автор:Светлана Михова

visibility 1022

Голямо обществено обсъждане падна в Алма матер. Кръстосваха копия и в парламента, пред парламента, зад парламента. Цялата гюрюлтия - за пустия му "трети пол" и за някаква си Истанбулска конвенция, писана явно в състояние на деменция. Тонове са разните конвенции и досега никому на ум не е идвало да ги обсъжда. Този път обаче българинът се разлюти и скочи. Засегнаха го дълбоко. Посегнаха на мъжествеността на мъжете и женствеността на жените. Заподозря той, че му пробутват гнила европейска стока. Простичко казано, напътстват го той да стане по-женствен, а тя - по-мъжествена. Излезе на протест и само дето не викна: "Дръжте ме, че не знам какво ще направя!".
Но и властта не се дава. Скъса се да обяснява, че не ставало дума за "трети пол", а за "борба срещу насилието над жените". В защитата се включи целокупното гербаджийство и прати на отбранителната линия убедени "конвенционисти" - все жени - шефката на парламента, на правосъдието и омбудсманката. Последната взе да разяснява, че българското законодателство не защитавало ефективно жената и затова въпросният документ трябвало да бъде ратифициран. Не е ли логично тогава властващи и творящи законите да си свършат работата, за която народът ги е наел и им плаща луди пари, та законите да действат?
За успокоение на невярващите в благите помисли на босфорската разпоредба обещават, че ще я приемат с "тълкувателна декларация". Какво има да тълкувате? Щом се налага тълкуване, значи там има нещо тъмно, нещо скрито и покрито. Неслучайно думата "пол" е заместена с "джендър". Половете за българина са само два, а виж, джендъри може да има много. Но това той ще го разбере по-късно, когато инструкцията вече е гласувана. Затова тя гъмжи от витиевати двусмислени фрази, които като смокинов лист да прикриват същността и последиците от истанбулското словоблудство.
Правосъдната министърка уверява, че основното послание било "никой да не може да бъде насилен заради половата си принадлежност". Ами що ще чините, госпожо, ако въпросната принадлежност на лицето на се вмества в "тясната" рамка на двата естествени пола? Как ще определите мъж ли е набил жена, или обратно? Нали се сещате, че конвенцията е съчинена да брани не когото и да било от двата пола, а съществата от "джендърното многообразие"? Трябва да сте забелязали, че днес в модерния свят на "неприкосновените евроатлантически ценности" не може да бъде подписан нито един документ, в който има и най-малък намек за "некоректно" отношение към персоните с някой от допълнителните джендъри.
В САЩ вече са се запасили с над 30. Кой като тях! В Пентагона тези дни отпразнуваха сватбата на двама пилоти, запознали се в казармата. Преди четири години бившият служител на спецслужбите Брадли Манинг, докато си излежаваше присъдата като предател, си смени пола и сега във вид на Челси Манинг ще се кандидатира за Конгреса. Големи възможности разкрива многоджендърството. От Австралия съобщиха, че подготвят за операция за смяна на пола 4-годишно момченце. Решили, че това е негово желание, защото предпочитало кукли пред камиончета. И в Европа не изостават. В Англия вече няма бременни жени, а "бременни хора", миналата седмица в редица училища там забраниха на момиченцата да ходят с поли, наредиха им да обуят панталони. Логиката е една: не се знаело кой към какъв пол се числи.
В Германия вече нямало да вписват пола в свидетелствата за раждане - като порасне, съществото само щяло да си избере пол по вкус. В Швеция не простиха и на бога. Лютерантската църква отмени местоимението "той" по негов адрес. Първо, джендърът му бил неизвестен и второ, жените можели да се обидят. Това се казва защита на слабия пол. В Испания обаче удариха всички в земята. Програмист от Барселона обяви, че скоро ще има наследник от андроид, който сам създава. Малко му оставало да поработи над изкуствената си любовница.
Напредва светът. А българинът се инати на някаква си "безобидна конвенция". Прогресът в Европа и Америка няма нужда от конвенции. Движи се с гигантски крачки към неограничените индивидуални свободи. В някои парламенти вече сериозно се замислят как законодателно да уредят "справедливите" щения на судомисти и педофили. В края на краищата и те имали право на избор.
Българинът обаче няма такова право. Туй, че искал да си остане "ограничен" с двата, дадени от природата, пола, е ретроградно и възмутително според надрасналите го управляващи. Тях са ги нагънали по-големи началници от Съвета на Европа. Комисари писма им пишат по-скоро да се справят с твърдоглавото си гражданство. След като в Европа джендърното многообразие бележи шеметен успех без специални рапоредби, става ясно, че босфорската бумага е предназначена само за опърничавото население с балкански и славянски произход. То на всичко отгоре се е хванало за православната си вяра. С католици, протестанти и лютерани проблеми видите ли, нямало. Намекът - за разлика от конвенцията, е недвусмислен.
 

Зимата нахлува от утре

автор:Дума

visibility 0

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 21

Майките сложиха сиви шалове, свалиха черните знамена

автор:Дума

visibility 26

Сидеров пак в атака: Иска оставката и на Каракачанов

автор:Дума

visibility 44

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 235

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 631

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1304

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 257

/ брой: 223