24 Март 2019неделя18:38 ч.

Нинова: Конгресът на ГЕРБ показа, че си спомнят за БКП

/ брой: 234

автор:Ростислава Иванова

visibility 350

"Очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето, когато се молеха аз да съм председател на Народното събрание и Деница Златева да е министър. Но не са достатъчно поумнели. Ще ги чакаме да израснат още малко", заяви Корнелия Нинова в коментар на декларацията, приета на конгреса на ГЕРБ, никога да не се коалират с БСП. Според нея мотивът на гербаджиите да не искат голяма коалиция със социалистите е, че "БСП са лоши". "Мотивите да не се правят големи коалиции са по-сериозни и държавнически. Ще ги чакам да узреят до този момент, защото в една държава трябва да има управляващи и опозиция и когато те се слеят, опозиция става народът", подчерта лидерът на БСП.
С уговорката, че не обича да дава съвети, Нинова препоръча на ГЕРБ: "Когато говорят за БКП, г-н Борисов и най-близките хора около него и той конкретно да си извади партийната книжка от БКП и да си я сложи отляво, да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да си я сложи отдясно и да каже кое тежи повече. Ние, тримата участници в пресконференцията - с Крум Зарков и Вяра Емилова, не сме били членове на БКП, но като партия сме дали реална оценка на това, което се е случвало в онзи период. Отчели сме постигнатото със строителството на България, но сме отчели и грешките. Само нашата партия е дала тази оценка. Те оценка за онзи период не са дали. Държат си партийните книжки някъде. Сигурна съм, че ги пазят, но излизат и говорят срещу БКП".
С ирония Нинова коментира авторитарния конгрес на ГЕРБ в неделя, на който Борисов бе преизбран с пълно единодушие за лидер. "Те очевидно имат спомен от онова време. Конгресът им доказа как е ставало по онова време. Много кандидати имаха за председател, хубаво състезание помежду им, много критични изказвания на обикновени членове на ГЕРБ, много смислена дискусия за демографската криза, за здравеопазването, шарено гласуване, имаше и против, и въздържали се. Един спомен за онова време, което г-н Борисов критикува", заяви лидерът на БСП.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1474

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 434

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 470

/ брой: 56