18 Ноември 2018неделя00:33 ч.

Нинова: Конгресът на ГЕРБ показа, че си спомнят за БКП

/ брой: 234

автор:Ростислава Иванова

visibility 292

"Очевидно ГЕРБ са поумнели малко от времето, когато се молеха аз да съм председател на Народното събрание и Деница Златева да е министър. Но не са достатъчно поумнели. Ще ги чакаме да израснат още малко", заяви Корнелия Нинова в коментар на декларацията, приета на конгреса на ГЕРБ, никога да не се коалират с БСП. Според нея мотивът на гербаджиите да не искат голяма коалиция със социалистите е, че "БСП са лоши". "Мотивите да не се правят големи коалиции са по-сериозни и държавнически. Ще ги чакам да узреят до този момент, защото в една държава трябва да има управляващи и опозиция и когато те се слеят, опозиция става народът", подчерта лидерът на БСП.
С уговорката, че не обича да дава съвети, Нинова препоръча на ГЕРБ: "Когато говорят за БКП, г-н Борисов и най-близките хора около него и той конкретно да си извади партийната книжка от БКП и да си я сложи отляво, да си извади молбата за напускане на МВР, за да остане в БКП, и да си я сложи отдясно и да каже кое тежи повече. Ние, тримата участници в пресконференцията - с Крум Зарков и Вяра Емилова, не сме били членове на БКП, но като партия сме дали реална оценка на това, което се е случвало в онзи период. Отчели сме постигнатото със строителството на България, но сме отчели и грешките. Само нашата партия е дала тази оценка. Те оценка за онзи период не са дали. Държат си партийните книжки някъде. Сигурна съм, че ги пазят, но излизат и говорят срещу БКП".
С ирония Нинова коментира авторитарния конгрес на ГЕРБ в неделя, на който Борисов бе преизбран с пълно единодушие за лидер. "Те очевидно имат спомен от онова време. Конгресът им доказа как е ставало по онова време. Много кандидати имаха за председател, хубаво състезание помежду им, много критични изказвания на обикновени членове на ГЕРБ, много смислена дискусия за демографската криза, за здравеопазването, шарено гласуване, имаше и против, и въздържали се. Един спомен за онова време, което г-н Борисов критикува", заяви лидерът на БСП.

Зимата нахлува от утре

автор:Дума

visibility 0

ДПС: Закъснялата оставка не решава проблемите

автор:Дума

visibility 21

Майките сложиха сиви шалове, свалиха черните знамена

автор:Дума

visibility 26

Сидеров пак в атака: Иска оставката и на Каракачанов

автор:Дума

visibility 44

Ще плащаме такса за преминаване по мостове и тунели

автор:Дума

visibility 448

/ брой: 223

ВМЗ ще прави дронове по израелски технологии

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 223

БНБ очаква по-нисък растеж

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 223

Разходите на домакинствата пак са повече от доходите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 223

Израел отива на предсрочни избори

автор:Дума

visibility 206

Лондон одобри сделката за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 223

Медиите на Острова скептични за "Брекзит"

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 223

Лепило за конструкцията

автор:Ралица Николова

visibility 235

Скритният човек от народа

автор:Лозан Такев

visibility 631

/ брой: 223

Борисов, спри да лъжеш!

visibility 1304

/ брой: 223

Агресията в училището допълзя от обществото

автор:Денчо Владимиров

visibility 257

/ брой: 223