15 Ноември 2018четвъртък15:41 ч.

А нас кучета ни яли

/ брой: 200

автор:Мая Йовановска

visibility 634

На фона на това, че у нас заплатите стържат дъното, заради което не само висококвалифицирани, но и обикновени работници продължават да си стягат куфарите и да поемат към Терминал 2; на фона на фактите, че производителността у нас е най-ниска, няма чужди инвестиции, пари в иновации не се влагат и т.н., вчера родните работодатели се самообявиха за най-креативната част от обществото. Това стана с писмо до медиите, от което личи ясно каква наистина е икономическата среда в страната, колко свободен е българският пазар и къде в цялата тая работа е властта.
Та според писмото "най-креативната и предприемчива част от обществото следва да получи уважение и признание, а не оклеветяване и охулване от синдикални и политически популисти. Тук освен поредна размяна на реплики между бизнеса и синдикатите, без съмнение изпъква и серия от сагата на атаки между един вицепремиер и един голям бизнесмен. Кой ще победи предстои да разберем.
От този документ обаче става напълно ясно на какво се крепи част от бизнеса у нас. Поне печелившият. "Не бива да отъждествяваме цялото българско предприемачество с псевдобизнесмени, печелещи неправомерно от държавния бюджет и ощетяващи всички нас чрез корупционни договори или нагласени обществени поръчки или такива, които не плащат на своите работници и контрагенти". Това е признание от самия бизнес за механизма, по който у нас се печелят обществени поръчки.    
Интересно е дали изобщо ще чуем отговор на това писмо от властта. Но също е интересно дали сред членовете на тези бизнес организации има такива, които работят по обществени поръчки и как са ги спечелили?
Въобще в тая държава важното е да си близо до кацата с поръчките. Печелят и тия, дето ги дават, и тия, дето ги вземат. Само работниците - кучета ги яли.

 

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 222

Съдът отмени правила на КЕВР

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 222

Среща на върха по Брекзит на 25 ноември

автор:Дума

visibility 44

Груевски избягал с български паспорт?

автор:Дума

visibility 53

Брюксел и Лондон се споразумяха по Брекзит

автор:Дума

visibility 187

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 244

/ брой: 222

10 години лозанки ветеранки

автор:Лозан Такев

visibility 122

/ брой: 222