21 Ноември 2018сряда15:03 ч.

И пиле в банката...

/ брой: 169

автор:Ева Костова

visibility 781

Само малко над една трета от българите са били на почивка, сочи експресен сондаж на социолози. Направо постижение, ще речеш. Особено, ако в сондажа влизат и онези българи, "прелетели" за ден-два над морето. А не за две седмици задължително, както беше при омразния социализъм. Когато парите стигаха за това удоволствие, рокендролът беше млад, а богатите, докопали народните пари, още не бяха се нароили толкова. Работещите бяха работеща класа, а не търтеи някакви, за каквито сега ги нарочиха пишман бизнесмените на България.
Та, какво излиза, май са почивали най-вече богатите и мързеливците. Защото за другите дори седмица на морето излиза солено при тези доходи и безработица. Но ако питате премиера Бойко Борисов, той ще ви повтори и потрети бойките си фрази: "Бедният български народ задръсти магистралите! Видя се с пари, не спира да ходи по почивки. Депозитите в банките растат. Откъде са тея задръствания - от скъпия бензин ли или от ниските доходи? Всеки е на почивка. Не е само веднъж. Всеки е на път. Не е само лятото. Това ме радва".
Голяма радост пада, да знаете. Като си вземе заплатата, простосмъртният българин се пита дали да я вложи в банката, или да си купи едно пиле. На масовите пенсионери пък и за пиле не им стигат парите, въпреки индексацията от 3-4 лева на първи юли. По данни от проведеното от НСИ изследване за  доходите и условията на живот през 2016 г. линията на бедност общо за страната e 308,17 лв. месечно на лице от домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 638,7 хил., или 22.9% от населението на страната. През 2016 г. относителният дял на децата на възраст 0-17 години в риск от бедност е 31,9%, или 385.4 хиляди деца.
Дали на фона на фактите премиерът най-сетне поне ще замълчи...
 

Бизнесът обяви протестите за вредни

автор:Дума

visibility 0

Птичият грип погуби над 1 милион пернати у нас

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 226

Забраняват пластмасата в ски зоната в Банско

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 226

Прогнозират 5% ръст на туристите през зимата

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 226

В Румъния уволниха шестима министри

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 226

65% от гърците против договора със Скопие

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 226

Груевски получи убежище от Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 226

Евросъюзът държи на договора за ракетите

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 226

Да подадем ръка на сънародниците ни зад граница

visibility 129

/ брой: 226

Искам съд за виновните!

visibility 218

/ брой: 226