23 Март 2019събота07:39 ч.

Понамирисва

/ брой: 138

автор:Мая Йовановска

visibility 1243

От известно време една тема се опитва да си проправи път. Най-сериозното обяснение дойде от разчети на учените от БАН - че родните работодатели от години влачат повишаването на заплатите, докато ръстът на БВП го позволява. И препоръчаха ускореното им повишаване. Със сигурност на родния бизнес това изобщо не се харесва. Впрочем това задържане на заплатите на дъното е обяснението на оплакванията от последните години, че липсват работници.
Миналата седмица пък отново бе реанимирано едно отдавна лелеяно щение на бизнеса - за премахването на клас "прослужено време" (стр. 4). Този път тон за песен бе даден не от средите на бизнеса, а от висш представител на властта (такава, каквато може да бъде тя в подобно правителство) и всичко гръмна. Върху най-бедните работещи в ЕС се изляха кофи с обвинения колко са виновни плащанията за прослужено време за грандиозните несполуки на бизнеса у нас.
Е, сега е интересно да видим кой ще бъде спасителят на бял кон, защото (струва ми се) този напън няма да успее. А работещите бедни вероятно трябва да са доволни, че няма да им отрежат от обидно ниските заплати. И така може би ще забравят за увеличение. Не ви ли понамирисва?

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56