19 Декември 2018сряда08:50 ч.

Хляб и зъби

/ брой: 65

автор:Ева Костова

visibility 1048

Увеличение, увеличение и пак увеличение. Тази дума се нареди сред най-омразните за българина. Трябваше да минат изборите и ни осурвакаха с нови 30 процента увеличение на цените. След като преди това се наслушахме на всякакви обещания на Борисов за повишаване на заплати и пенсии. Сложни методики, коефициенти, потребителски кошници, линия на бедност, какви ли не еквилибристики се вкарват в действие. Но те въобще не ни греят. Защото накрая пак лъсва тъжната статистика за най-бедната страна в ЕС. Стигат ни само две цифри - 60 процента от пенсионерите и 84 процента от децата ни са бедни. Бедни са и работещите, бедни са и безработните. Трайна бедност обхваща над 10 на сто от населението - предимно хора, чиито доходи са далеч назад спрямо другите, които можем да наречем по-нормални за нашите условия. Хора, които нямат и надежда за излизане от омагьосания кръг на мизерията. Сред тях са и възрастни самотници, и семейства с деца.
Искахме нови заплати, получихме нови цени. Нови цени, които ще сринат и малък, и среден бизнес, освен всичко друго. Защото свитото потребление няма да прости никому. Беден потребител никого не храни и сам не си дояжда. Социалните показатели и сега са трагични, занапред се очертават още по-лоши. А ние, какво, отиваме към третия свят? Макар, че и той ни изпреварва вече... Каква цивилизация, като хората вече парно и ток няма да могат да си позволят, камо ли храна, дрехи, лекар, образование! Съвсем ще се озъбим.
Народът ставал по-богат, беше рекъл преди време бившият премиер от ГЕРБ. Какво ли вижда сега на хоризонта? Благоденстваща нация, която ще усеща по джоба си демокрацията, корупцията, картела, монополите и концесиите? А може би това е стабилност, това е единение на нацията? За такова единение - мерси! По данни на статистиката в света гладуват 108 милиона - 4 милиона от тях са в България. А гладните не остават дълго равнодушни, господа бъдещи управници!     

 

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246