22 Януари 2022събота00:52 ч.

ново:

Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било *** Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния *** Испания изпраща военна техника в България заради напрежението в Украйна *** Лавров: Русия не смята да напада Украйна, НАТО раздухва истерията *** Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8% *** Нови противоепидемични мерки влизат в силата на територията на София Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било *** Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния *** Испания изпраща военна техника в България заради напрежението в Украйна *** Лавров: Русия не смята да напада Украйна, НАТО раздухва истерията *** Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8% *** Нови противоепидемични мерки влизат в силата на територията на София

Фирмите в Северозападния регион с най-малки приходи

/ брой: 206

автор:Дума

visibility 5

Най-големите фирми в Югозападния район са с десет пъти повече приходи от тези в Северозападния регион, съобщи председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов при представянето на класацията на палатата ДТОП 100 - Фирми, водещи в икономика на България през 2015 годинаФ. Водещите 50 фирми в България са реализирали с 3 на сто по-високи приходи и печалби през 2015 г. в сравнение с предходната 2014 г. Това показва, че бизнесът се представя все по-добре, коментира Цветан Симеонов.
Класацията обхваща 6380 фирми, които произвеждат близо 85% от БВП на страната за 2015 г. Данните показват, че първите 100 фирми отчитат увеличение повече от два пъти на приходите от продажби през 2015 г. спрямо предходната година. Общо приходите от продажби на фирмите в подреждането възлизат на 1,5 млрд. лв. през 2015 г. и 682 млн. лв. през 2014 г. Усреднената печалба за 100-те фирми е в размер на 1,3 млн. лв. за 2015 г., като постигнатата максимална печалба е в размер на 18 млн. лв.
Повече от половината от най-бързо растящите 100 фирми са от сферата на търговията - 32 на сто, и от строителния бранш - 25%. Присъствието на търговския сектор не е изненада, защото той създава около 70 на сто от БВП, а за добрите резултати на строителството допринасят най-вече изпълняваните публични проекти, коментират анализаторите, изготвили класацията. С най-голям ръст на приходите от продажби през 2015 г. в индустрията са основно фирми от химическата промишленост и производството на машини и оборудване. Това традиционно са сектори, ориентирани към външните пазари, при които нашите предприятия имат добри конкурентни позиции, каза Цветан Симеонов. 

Асен Василев: В Бюджет 2022 залагаме ръст на БВП от 4,8%

автор:Дума

visibility 345

Вадят колекторските фирми на светло

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 14

"Топлофикация София" три пъти съди русенка

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 14

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 811

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ