19 Май 2021сряда07:00 ч.

Здраве

ЕК разреши за употреба ново лекарство за лечение на хроничен хепатит С 1

/ брой: 178

автор:Дума

visibility 7

В началото на август ЕК разреши за продажба в 28 държави членки на ЕС и в Исландия, Лихтенщайн и Норвегия препарата ZEPATIER™ (елбасвир и гразопревир) със или без рибавирин (RBV) 1 за лечение на хронична инфекция с вируса на хепатит C (HCV) генотип (GT) 1 или GT4 при възрастни 1.
Лекарството на MSD е комбинирана таблетка с фиксирана доза, която се приема веднъж дневно.
Хиляди пациенти с хроничен хепатит C (HCV) са участвали в програмата за клинични изпитвания на препарата, проектиран да обхване пациенти, чието лечение е трудно (например с компенсирана цироза) и пациенти, които са лекувани неуспешно  с пегинтеферон плюс рибавирин (RBV), със или без HCV протеазен инхибитор. В изпитванията се постига устойчив вирусологичен отговор 12 седмици след завършване на лечението.
След лечение на пациенти с хронична HCV GT1a инфекция със ZEPATIER в продължение на 12 седмици или със ZEPATIER плюс RBV в продължение на 16 седмици се постига излекуване съответно в 93 процента (483/519) и в 95 процента (55/58) от случаите.  
Хроничната инфекция с HCV, причинявана от предаван по кръвен път вирус 2, е сериозен проблем на общественото здравеопазване, тъй като засяга над 170 млн. души в целия свят. От тях 15 млн. живеят в Европа.

Започва проверка на Търговския регистър

автор:Дума

visibility 142

/ брой: 94

Марокански мигранти нахлуха в Испания

автор:Дума

visibility 96

/ брой: 94

Москва даде обяснения за неприятелския списък

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 94

Израелската държава атакувана и от Ливан

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 94

Кратки новини

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 94

Гърди си с титла накичи

автор:Велиана Христова

visibility 142

/ брой: 94

През златната арка

автор:Славчо Кънчев

visibility 106

/ брой: 94

Жертви на модерната война

visibility 145

/ брой: 94

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ