100 тона месо гние край Войводиново
Войводиново е пред екокатастрофа след пожара в завода за преработка на месни продукти от миналата седмица. Около 100 тона месо има все още на територията на завода. Месото се разваля и заплашва със зарази, алармира собственика на месокомбината Петко Петков. И застрахователят, и БАБХ са готови за съдействие. Моля разследващите органи да направят нещо, защото ще стане страшно за населението, посочи Петков в ефира на БиТиВи.
Собственикът на изгорялото предприятие отхвърля версията за умишлен пожар. Ние се ползваме с доверие и добро отношение, аз нямам конфликти с никого. Дори с такива фирми, с които сме в известен смисъл конкуренти на пазара, си помагаме взаимно. Почти всички ми се обадиха и предложиха съдействие – кой с машини, кой да приеме хора, изтъкна Петко Петков.