02 Март 2021вторник22:14 ч.

Протестиращите смятат, че Нено Димов бездейства по казуса

Жители на Босилеград и Кюстендил искат оставката на Нено Димов

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 829

Българи от Западните покрайнини и Кюстендил протестираха пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София с искане на оставка на екоминистъра Нено Димов. Причината е замърсяване на притоци на река Драговищица в региона на Босилеград. Подозренията им са, че виновник е мина в Сърбия, докато Димов твърди, че няма проблем. Хората се опасяват от екокатастрофа както в района на Босилеград, така и в Кюстендилско, защото река Драговищица се влива в Струма.

"Искаме оставката на министъра на околната среда и водите, защото той лъже, казва, че няма проблем със замърсяването на водата в региона. Също така твърди, че България през 2016 г. е нарушила Конвенцията за трансгранични оценки на въздействие, като не е спазила срока, който сърбите са поискали да им се отговори дали ще участваме, или не и не сме предоставили информацията съгласно Конвенцията и допълнителните решения към нея. Вследствие на това "ръцете на сърбите са били развързани" и са започнали да правят в техния район каквото искат", заяви организаторът на протеста Димитър Куманов.

Екоминистърът покани представители на протестиращите в МОСВ. Уверил, че според изследванията на реката на наша територия нямало превишения на нормите. По дипломатически път България е поискала от Сърбия информация за качеството на водите на река Драговищица. Поискани са и данни за добивните и производствени дейности на мината в Босилеградско.

Сбъркана винетка ще може да се поправя

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 42

Прекратяват съдебния туризъм на фирми пред фалит

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 42

"Енерго-Про" очаква 1,7% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 42

Гърция спря да тества шофьорите на камиони

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 42

Не на монолога от джипката!

автор:Павлета Давидова

visibility 582

/ брой: 42

Легендарната епопея на връх Шипка

visibility 576

/ брой: 42

Ентусиазмът в първите дни на Свободата

автор:Никола Чолаков

visibility 325

/ брой: 42

Величието на един обикновен руски човек

visibility 302

/ брой: 42

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ