09 Август 2020неделя16:59 ч.

Протестиращите смятат, че Нено Димов бездейства по казуса

Жители на Босилеград и Кюстендил искат оставката на Нено Димов

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 784

Българи от Западните покрайнини и Кюстендил протестираха пред Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София с искане на оставка на екоминистъра Нено Димов. Причината е замърсяване на притоци на река Драговищица в региона на Босилеград. Подозренията им са, че виновник е мина в Сърбия, докато Димов твърди, че няма проблем. Хората се опасяват от екокатастрофа както в района на Босилеград, така и в Кюстендилско, защото река Драговищица се влива в Струма.

"Искаме оставката на министъра на околната среда и водите, защото той лъже, казва, че няма проблем със замърсяването на водата в региона. Също така твърди, че България през 2016 г. е нарушила Конвенцията за трансгранични оценки на въздействие, като не е спазила срока, който сърбите са поискали да им се отговори дали ще участваме, или не и не сме предоставили информацията съгласно Конвенцията и допълнителните решения към нея. Вследствие на това "ръцете на сърбите са били развързани" и са започнали да правят в техния район каквото искат", заяви организаторът на протеста Димитър Куманов.

Екоминистърът покани представители на протестиращите в МОСВ. Уверил, че според изследванията на реката на наша територия нямало превишения на нормите. По дипломатически път България е поискала от Сърбия информация за качеството на водите на река Драговищица. Поискани са и данни за добивните и производствени дейности на мината в Босилеградско.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 301

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 673

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1200

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 482

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ