07 Декември 2019събота16:10 ч.

Жените винаги са недоволни

/ брой: 296

автор:Дума

visibility 875

Димитър Бежански


Наближаваше Коледа и аз излязох от къщи, да купя коледен подарък на жена ми. Обаче имаше проблем - не бях решил какво да купя. От по-опитни хора знам, че когато има проблем, най-добре е да се посъветваш с някого. Влязох в кварталното капанче да се посъветвам с приятелите. Поръчах си мастика с мезе тиквени семки, чукнахме се и аз им обясних проблема.
Бухала веднага ме посъветва да подаря на жена си ракия. Той имал братовчед, Божидар, който редовно подарявал на жена си бутилка ракия. Ама това за Нова година, за Осми март, за рожден ден - бутилка ракия! Било много подходящ подарък, първо, щото не се разваля и, второ, щото жената му, ама хич не пиела.
- Твоята пие ли? - попита Бухала.
Отговорих, че не пие.
- Значи няма какво да се чудиш повече!  
Записах си идеята и почерпих по едно за добрия съвет.
- Аз ще ти дам още по-добър! - каза Гошо.
Неговият съвет беше бутилката да не бъде ракия, а водка. По-изискано питие е.
- Гледате филми, нали? - аргументира се той. - Във всички филми героите пият или водка, или уиски! Ракия пият само в сръбските филми. Е, ние от сърбите ли ще се учим, дето даже още не са в Европейския съюз?!
От една съседна маса се обади един непознат и каза, че като ще е подарък, да е подарък, затова - най-добре - коняк, и то френски.
- А френски парфюм не щеш ли?! - озъби му се Бухала.
Непознатият повече не се обади. Обади се Пешо, каза:
- Идеята за бутилка е добра! Но защо да не е мастика? Ето ние цяла година пием мастика с мезе тиквени семки и какво?! Лошо ли ни е?! Вземи мастика и тиквени семки и готово!
Взех и ги отворих веднага, щото това все още не беше подарък, а само идея за подарък. Подаръкът ще го взема на тръгване.
Спомням си, че след време някой предложи към бутилката да добавя кожено палто или пръстен с диамант, щото той бил виждал по филмите... Аз май възприех идеята и казах, че да, разбира се, ще добавя или кожено палто, или пръстен с диамант, а що пък да не добавя и двете, жена ми сигурно ще се зарадва...
Друго не си спомням. След няколко дни Гошо, Пешо и Бухала ми разказаха, че по някое време измислили по-добра идея. Овързали ме целия в гирлянди, занесли ме на жена ми и ме връчили като коледен подарък. Жена ми хич не била доволна.
- Ега ти и жената, дето я имаш! - каза по тоя повод Бухала. - Носим й деведесе кила подарък, а тя - недоволна!
 

Данъчни затвориха заведения в София заради дългове

автор:Дума

visibility 0

На "Градина" все пак ще се строи

автор:Дума

visibility 43

Лекар от Александровска болница обяви гладна стачка

автор:Дума

visibility 96

Путин и Ердоган пускат "Турски поток" заедно

автор:Дума

visibility 56

Безредици в Атина и Патра

автор:Дума

visibility 56

Нов удар срещу Китай

автор:Дума

visibility 216

Бедност заплашва развития свят

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 235

Боко ТВ

автор:Велислава Дърева

visibility 866

/ брой: 235

В България се имитира борба срещу корупцията

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 235

Животът на един "шпионин"

visibility 391

/ брой: 235

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ