19 Септември 2020събота11:09 ч.

Земевладелците: Нов налог за земята може да доведе до фалити

/ брой: 147

автор:Дума

visibility 78

Ние сме против едрите земевладелци да бъдат облагани допълнително с до 10 лв. за всеки декар над собственост от 20 000 дка. Това заяви Стайко Стайков, председател на Българската асоциация на собствениците на земеделски земи. По думите му това ще засегне средните и малки фермери. "Те наемат земята, а някой ще трябва да плати разликата, като инвеститорите са вложили големи пари в земята", каза Стайков. "Всеки е инвестирал в земеделска земя, сега ще принудим инвеститорите или да продават земята си, или тези данъци да се обърнат към малките и средни фермери, няма как тази данъчна тегоба да не се обърне към малките фермери", добави той.

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи още миналата седмица изрази категоричното си несъгласие с внесения проект за промени в Закона за местните данъци и такси, който предвижда въвеждане на данъчно облагане на физическите и юридическите лица, собственици на повече от 20 хиляди декара земеделска земя в страната.

Стайков каза още, че в момента е най-тежката година за земеделието, а новите налози ще влошат още нещата. Според него това може да доведе до фалити.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 179

Силно земетресение край остров Крит

автор:Дума

visibility 612

Как търпим това десет години?!

visibility 764

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 382

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 742

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ