29 Септември 2020вторник14:27 ч.

Мариана Милтенова

Земеделците поискаха да бъдат включени в схемата 60/40

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 142

Селскостопанските производители също имат нужда от бюджетна подкрепа, за да запазят работниците си по време на извънредното положение. Председателят на Националния съюз на градинарите Мариана Милтенова заяви пред БНР, че правителството трябва да включи земеделците в схемата "60/40", афиширана от правителството, но необявена още официално.

"Селското стопанство далеч няма да бъде най-малко засегнато от извънредното положение в страната. Това зависи от продължителността на кризата и степента на възстановяване на икономиката. Като цяло нашето селско стопанство е ориентирано към вътрешния пазар, голяма част от продукцията ни се реализира в туристическите курорти по Черноморието и ако дейността в туризма е ограничена, то и реализацията на продукцията ни ще бъде по-слаба", обясни Милтенова.

Дори и производителите да се ориентират към износ на стоката си, в настоящата ситуация това също е трудно осъществимо заради големия брой изолирали се от останалия свят пазари.

По думите й засега, Заради поставеното условие компаниите да трябва да са издали заповед за освобождаването на работниците си, фирмите от бранша не са наясно дали са в обхвата на мярката 60% от заплатите на служителите да се поемат от държавата, смята Милтенова. "При нас в по-голямата си част хората работят сезонно, не са целогодишно заети. Няма как да плащаш на 300 души целогодишно възнаграждение", обясни тя.

С близо 40% по-малко сме пътували в чужбина през август

автор:Дума

visibility 59

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 190

/ брой: 184

Транспортна стачка в Германия

автор:Дума

visibility 40

НАТО отново призова Русия да се изтегли от Грузия

автор:Дума

visibility 84

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 862

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 353

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 455

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ