16 Януари 2022неделя13:20 ч.

ново:

Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович Отнет е достъпът до класифицирана информация на Цацаров *** Министър Гьоков: Над 75 000 души ще запазят работата си по мярката 60/40 през януари и февруари *** Управляващите поискаха оставката на Иван Гешев с декларация в парламента *** Австралийското правителство отправи искане за арест на Джокович

Всички имаме интерес туризмът да продължи да се развива и ние да останем една зелена дестинация, заяви министър Стела Балтова след срещата

Заведенията искат да работят без вечерен час с клиенти със "зелен сертификат"

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 7

Заведенията да работят без вечерен час само с ваксинирани, преболедували или с отрицателен тест за коронавирус клиенти, а допълнителните 70 млн. лв. от актуализацията на бюджета да отидат за насърчаване на ваксинацията. Това поиска туристическият бранш на срещата с премиера Стефан Янев и министрите на туризма Стела Балтова, на финансите Валери Белчев, на здравеопазването Стойчо Кацаров и на икономиката Даниела Везиева. Двете страни се разбраха след 10 дни да направят нова среща. Дотогава браншът и управляващите трябва да намерят общо решение как да продължи бизнесът да работи безопасно и да се насърчи ваксинацията. До взимането на решение "ние ще продължим да работим по начина, по който работим сега, а именно протестно", каза Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията след срещата. Това означава, че няма да се спазва единственото ограничение за работа до 23 часа.

В следващите дни от туристическия бранш ще депозират предложенията си в Министерството на туризма, като ще се използват европейските практики. Алибегов се надява съвсем скоро да може секторът да работи нормално, пазейки здравето на хората и без нарушения. Според него решението за това е да се разреши на заведенията да работят без ограничения с клиенти, които притежават т.нар. "зелен сертификат" - ваксинирани, преболедували или с отрицателен тест. Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова заяви, че предвидените за бранша 70 млн. лв. в актуализацията на бюджета трябва да отидат за насърчаване на ваксинацията. Това може да стане, като всеки, който се ваксинира, получи ваучер от 100 лв., който сам да реши как да използва за туристически услуги. Ако тези средства не се използват за стимулиране на ваксинацията, те биха били пренебрежително малки, ако се разпределят на големия брой фирми заети в туризма, смята Карастоянова.

Всички имаме интерес туризмът да продължи да се развива и ние да останем една зелена дестинация, каза служебният министър на туризма Стела Балтова след срещата. "Разчитаме, че в диалог ще намерим правилния подход, така че и туристическият бранш да бъде в добра кондиция, но в същото време и мерките за здравето на българските граждани да бъдат адекватни и да се прилагат по най-добрия начин", каза премиерът Стефан Янев.

 

 

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 473

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 558

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ