03 Май 2024петък22:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Защо да ядем праскови?

/ брой: 147

автор:Дума

visibility 1498

Не се заблуждавайте от малкия размер и нежната кожа на праскова - това е плод, който дава много на човешкия организъм. Само една праскова съдържа до 15% от витамин С, от който се нуждае човешкият организъм. Този витамин помага на тялото по-лесно да се лекуват раните, поддържа имунната система, а и му помага да се отърве от свободните радикали, които могат да увредят клетките.

Антиоксиданта бета-каротин, който придава на прасковите златисто-оранжевия цвят, тялото ни превръща във витамин А. Той е ключов за доброто зрение. 

Една средна праскова може да ни даде 9% от фибрите, от които тялото се нуждае. А храните с високо съдържание на фибри могат да предпазят от диабет, сърдечни заболявания и колоректален рак. Прекият резултат от достатъчно фибри е предотвратяването на запек.

Една средна праскова съдържа по-малко от 60 калории, защото 85% от прасковата е вода. А и яденето на храни с високо съдържание на фибри отнема ви повече време, което ни засища и ни кара по-дълго да не почувстваме глад.

Високото съдържание на калий в този плод спомага за балансиране на ефектите от храните с високо съдържание на сол. Калият може да понижи кръвното налягане. Човек има нужда от около 4700 мг калий дневно, а една средна праскова дава 250 мг.

Колкото и да са сладки, прасковите помагат за поддържането на здрави зъби, защото съдържат флуор - минерал, който има в пастата за зъби и помага да се отървете от микробите в устата.

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 1053

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 973

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 1095

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 1266

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 1031

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 1236

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 1056

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 1176

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ