04 Юли 2020събота08:16 ч.

Дискусия за бъдещето на БСП се проведе вчера в София

Започнаха районните конференции на БСП в София

/ брой: 32

автор:Дума

visibility 911

Първите 5 отчетно-изборни конференции в София вече минаха, а четирима от досегашните председатели бяха преизбрани. В "Изгрев" Цветелин Софрониев преодоля конкуренцията на Милана Недялкова и получи нов мандат. Районният съвет на партията е намален от 31 на 21 члена. Нов мандат безапелационно получи Борис Цветков в "Искър", а общинската съветничка Диана Тонова за първи път ще предвожда социалистите в "Триадица". На досегашните си председатели залагат в "Кремиковци" и "Младост" - Цецка Кочкова и Венцислав Мирчев получиха нов мандат. Двете конференции уважи председателят на БСП Корнелия Нинова. Кремиковци е пример как кметът на София и мнозинството в Общинския съвет пренебрегват жителите в крайните квартали, коментира тя. Нинова поздрави организацията в "Младост" за добрите резултати на местния вот и подходящия избор на кмет, издигнат от БСП. 

Дискусия, посветена на бъдещето на БСП, се проведе в София вчера. Тя бе организирана от Янаки Стоилов, Петър Мутафчиев и Костадин Паскалев, а визията си за развитието на партията представиха Нинова, зам.-председателят на БСП Кирил Добрев и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов. "БСП трябва отново да бъде прогресивна партия. В миналото в нея са членували всички новатори и визионери. Трябва да положим усилия да върнем този кръг от хора отново при нас. Всички носим в сърцето си смисъла на лявата идея", заяви Добрев. Той изрази надежда вътрешнопартийната кампания за председател да привлече нови членове и симпатизанти. "Не са ни нужни сега личностни противоречия. Вярвам, че тръгвайки от София, тази дискусия поставя началото на една смислена кампания, която ще завърши с избора на председател на БСП", заяви Паргов.

Междувременно стана ясно, че ЦКПИ ще проверява изборните списъци в партията. Комисията ще прегледа членовете, вписани в регистрите към 31 декември 2019 г. С телефонно обаждане всеки член на БСП ще бъде информиран, че може да гласува за председател. След тази проверка ЦКПИ ще изпрати на всяка общинска (районна) комисия за провеждане на избора имената на неправомерно включените лица с указание за повторна проверка.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 525

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 516

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1120

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ