01 Юни 2020понеделник15:15 ч.

Започна строителството на тунел "Железница"

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 911

След неколкократно отлагане на обществената поръчка за избор на строител и забавяне най-накрая започва строителството на тунела "Железница" от магистрала "Струма" и на пътните участъци непосредствено преди и след него, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Изпълнението е обособено в три части - на тунела, на пътя преди и на пътя след него, за да може на обекта да се работи едновременно и да бъде приключен в срока на оперативната програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Изпълнител на обекта е консорциумът "АМ Струма Тунел 2018", в който участват "Джи Пи Груп" АД, "Глобал Кънстръкшън" ООД и "Виа План" ЕООД. Стойността на договора е над 185,3 млн. лева без ДДС, или почти 222,4 млн. лева с ДДС.

"Джи Пи Груп" спечели поръчката въпреки нареждането на премиера Бойко Борисов компанията да бъде извадена от всички търгове с европейско и национално финансиране, след като европейската служба ОЛАФ започна разследване за корупция и схеми, осигуряващи европейски пари за фирмата. "Джи Пи Груп" първоначално заяви, че ще се откаже от тази поръчка, но така и не подаде официално заявление в пътната агенция и по-късно подписа договора. Решението на агенцията за избор на изпълнител беше обжалвано от отстранената от търга гръцка компания "Актор". Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата и потвърди решението за избор на изпълнител, както и Върховният административен съд.

300 хиляди фирми може да купуват по-скъп ток

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 101

Държавата ще разширява тол системата

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 101

Малки хотелиери искат оставката на Ангелкова

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 101

Бюджетът е с излишък от 1,3 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 101

Екипажът на "Дракон" влезе в МКС

автор:Дума

visibility 250

Полицай българин е ранен в САЩ

автор:Дума

visibility 358

Безредици и хаос заляха САЩ след смъртта на афроамериканец

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 101

Русия разобличи обвинения на Вашингтон

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 101

Докога ще спекулират с търпението ни?

автор:Олга Маркова

visibility 460

/ брой: 101

О.з. ген. Кольо Милев: Не са ли твърде много силите ни за НАТО?

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 101

Македонизъм

автор:Велиана Христова

visibility 377

/ брой: 101

Датата

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ