Яжте повече череши
/ брой: 114
С настъпването на сезона на черешите РИА "Новости" и БГНЕС припомнят защо е важно да ядем от вкусния плод.
Черешите са богати на антоцианин - съединение, което има благоприятен ефект върху паметта и мозъчната функция като цяло. Освен това, подобно на много тъмночервени плодове, черешите са богати на полифеноли, които забавят стареенето на мозъка.
Черешите съдържа много витамин В и фибри, които нормализират работата на храносмилателния тракт, подобряват метаболизма и помагат за справяне със запека. Растителните антиоксиданти в черешите правят мазната храна по-лесна за смилане.
С редовната им употреба в сезона черешите ускоряват процесите на регенерация, допринасят за удължаването на младостта на кожата и предотвратяват появата на обриви поради бързото извеждане на токсините от тялото.
Мелатонина - хормон, който е отговорен за нашите биоритми и качеството на съня се съдържа в сравнително големи количества в черешите. Ето защо, само една шепа плодове всеки ден ще направи съня ви по-дълбок и спокоен и ще ви помогне да заспите по-бързо.