19 Май 2024неделя19:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Япония иска българско пилешко месо

Мания по розовото ни масло обхванала азиатската страна

/ брой: 21

автор:Дума

visibility 674

Япония се интересува от внос на пилешко месо от България. Това стана ясно след срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с министъра на земеделието, горите и рибарството на Япония Мичихико Кано през последния ден от работната визита на българската правителствена делегация, оглавявана от премиера Бойко Борисов, съобщи БТА. Азиатската страна в момента е засегната отново от птичия грип като се избиват птиците и има огромен недостиг на пазара на пилешко месо. Очаква се до дни Япония да вземе решение за допускането до своя пазар на български пилешки продукти. В момента се обработват санитарните досиета от Националната ветеринарномедицинска служба в България и предстои да бъдат изпратени в Япония. Найденов предложил още на японския си колега българско сирене и кашкавал, а не само популярното в страната българско кисело мляко. Мичихико Кано от 20 години започвал деня си с кофичка българско кисело мляко. Той беше поканен да посети България и на място да се запознае с производството на сирене и кашкавал.
Найденов участва и в българо-японски бизнес форум, който се проведе в Токийската търговско-промишлена палата. На него бе проявен огромен интерес към българските вина и розово масло. Фирмите са обяснили, че в Япония в момента има "розомания" по аромата на българското розово масло. Ароматът се влага дори в бонбони, сладка и други изделия на сладкарската промишленост.
Двустранните бизнес срещи са били в неформална обстановка с представяне на водещи български производители на вина от избите "Тодороф" и "Тера Тангра". От японска страна са участвали над 40 фирми, сред които водещи корпорации, както и фирми, специализирани в осигуряване на технологични решения, иновации и инвестиционни посредници. 

 

"Булгаргаз" съди "Газпром" за 400 млн. евро

автор:Дума

visibility 1352

/ брой: 91

КЕВР: Евтиното парно ще доведе до по-скъп ток

автор:Дума

visibility 1295

/ брой: 91

Изпитът за ловци поскъпва

автор:Дума

visibility 1324

/ брой: 91

Състоянието на Фицо остава "много тежко"

автор:Дума

visibility 1443

/ брой: 91

Нидерландия ще има дясно правителство

автор:Дума

visibility 1359

/ брой: 91

Скъсаха Преспанския договор в Атина

автор:Дума

visibility 1464

/ брой: 91

Извънредно положение в Нова Каледония

автор:Дума

visibility 1287

/ брой: 91

5 куршума

автор:Таня Глухчева

visibility 1559

/ брой: 91

Стъкмистика

автор:Мая Йовановска

visibility 1538

/ брой: 91

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 1479

/ брой: 91

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ