02 Юни 2024неделя20:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Япония иска българско пилешко месо

Мания по розовото ни масло обхванала азиатската страна

/ брой: 21

автор:Дума

visibility 679

Япония се интересува от внос на пилешко месо от България. Това стана ясно след срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с министъра на земеделието, горите и рибарството на Япония Мичихико Кано през последния ден от работната визита на българската правителствена делегация, оглавявана от премиера Бойко Борисов, съобщи БТА. Азиатската страна в момента е засегната отново от птичия грип като се избиват птиците и има огромен недостиг на пазара на пилешко месо. Очаква се до дни Япония да вземе решение за допускането до своя пазар на български пилешки продукти. В момента се обработват санитарните досиета от Националната ветеринарномедицинска служба в България и предстои да бъдат изпратени в Япония. Найденов предложил още на японския си колега българско сирене и кашкавал, а не само популярното в страната българско кисело мляко. Мичихико Кано от 20 години започвал деня си с кофичка българско кисело мляко. Той беше поканен да посети България и на място да се запознае с производството на сирене и кашкавал.
Найденов участва и в българо-японски бизнес форум, който се проведе в Токийската търговско-промишлена палата. На него бе проявен огромен интерес към българските вина и розово масло. Фирмите са обяснили, че в Япония в момента има "розомания" по аромата на българското розово масло. Ароматът се влага дори в бонбони, сладка и други изделия на сладкарската промишленост.
Двустранните бизнес срещи са били в неформална обстановка с представяне на водещи български производители на вина от избите "Тодороф" и "Тера Тангра". От японска страна са участвали над 40 фирми, сред които водещи корпорации, както и фирми, специализирани в осигуряване на технологични решения, иновации и инвестиционни посредници. 

 

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 964

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 953

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 992

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 944

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 1121

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 883

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 968

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 1004

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 1183

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ