30 Юни 2022четвъртък22:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще е предимно слънчево. Ще е топло, на места горещо. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 31°. Днес ще е предимно слънчево. Ще е топло, на места горещо. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36°, в София - около 31°.

Вяра Емилова и социалистите от Ловеч зарадваха с козунаци възрастните хора от Луковит, Ябланица и Угърчин

Солидарен Великден

Светъл Великден е, празник на добротата и милосърдието...

Вяра Емилова: Прекрасно е да даряваш радост и надежда на хората

С инициативата "Солидарен Великден" помагаме и на българското производство, казва секретарят на ПГ "БСП за България"

/ брой: 79

автор:Юлия Кулинска

visibility 67

Великден е... Един от най-големите християнски празници, който дава смисъл на вярата, на любовта и на живота. От една страна той изразява вярата в чудото на Възкресението, а от друга е свързан с пробуждането на природата и започването на нов живот през пролетта.

На този ден всеки християнин вярва, че на земята Доброто е надделяло над Злото, Правдата - над Неправдата, Светлината - над Тъмнината. Това е празник не само на Възкресението на Христос, но и символ на нашата Вяра в по-добрите времена, на нашата Надежда в Любовта към ближния и желанието ни Доброто да се разпростре над света.

На този светъл празник по традиция трябва да се чукнем за здраве с шарени яйца, да хапнем дъхав козунак, да запалим свещта на Милосърдието... И нека пламъкът й да освети и стопли душите и сърцата ни. Нека пламъкът на любовта ни изпълва с надежда и добрина. Да сме заедно в хубави моменти, които подхранват надеждата в душата и в сърцата, и да станем по-добри и смирени.

Нека по Великден да усетим, че дори постигайки повече, правейки още добро, с повече надежда и любов, можем да сме и по-мъдри.

Даването има много лица. Винаги е от сърце, с усмивка, която стопля две сърца! Моето и на другия отсреща. Да правя добро, да чувам думата "Благодаря" лекува нараненото, тъжно, страдащо, гладно сърце. Гладно не само за храна, а за повече любов, грижа и внимание. Когато даряваме, се чувстваме щастливи. Самото даване на другите ни изпълва с усещането, че можем да направим някой друг щастлив. Да видим очите и усмивката му, които ни изпълват с омиротворение, вътрешно спокойствие, светлина, че сме помогнали, че сме нужни на другите...

Това е и смисълът на благотворителната кампания "Солидарен Великден", която БСП реализира вече трета година по инициатива на Корнелия Нинова.


- Г-жо Емилова, и тази година БСП провежда своята кампания "Солидарен Великден" по инициатива на Корнелия Нинова. Каква е целта на кампанията и към кого е насочена тя?

- "Солидарен Великден" е кампания на БСП, която започнахме преди три години. Инициативата се оказа изключително полезна. Много хора се обръщат към нас с благодарност и казват, че никоя друга партия и институция не прави кампания в такъв голям мащаб, насочена към хората, към социално слабите, към тези наши сънародници, на които им е трудно да посрещнат празника, защото нямат необходимите средства.

Кампанията се оказа много успешна и ще я продължим. Заедно с областните и общинските председатели, с представители на Младежкото обединение в БСП в цялата страна в навечерието на Великден раздаваме социални пакети и козунаци.

Срещите са мили, приятелски, човешки и много сърдечни. Хората ни посрещат с усмивки и ни благодарят искрено. Прекрасно е усещането да видиш радост и благодарност в очите им. Това те кара да се почувстваш полезен и те зарежда в желанието да помагаш.

Посещаваме домове за стари хора, лица с увреждания и такива, изпаднали в нужда.

Нашата кампания има още една цел - тя е да подкрепим българското производство.

Призоваваме всички социалисти, които се включват в тази кампания, да купуват предимно и само български изделия, както сме правили и в изминалите години. Както направих и аз. Всички 400 козунака, които дарихме в Ловешкия край, бяха закупени от "Хлебопроизводство" в Троян. Изказвам благодарности към директорката за коректното отношение и за изработката на едни от най-вкусните козунаци.

Лакомствата за "Солидарен Великден" се купуват с лични средства на народните представители, на дарители и на общински  съветници. Корнелия Нинова също участва с лични средства. Всеки се включва по своя преценка в кампанията и тя наистина става национална, защото успяваме да стигнем и до най-малките населени места.

- Освен че пенсионерите получават по 70 лв. добавка за Великден, какви други социални мерки, предложени и извоювани от БСП като част от управляващата коалиция, влязоха в сила от 1 април?

- Да, от 15 април се изплащат великденските добавки от 70 лв., които хората не бяха получавали от две години, нито пък бонуси в такъв размер. Преди години надбавките бяха по 50 лв. и не бяха за всички пенсионери, а само за тези, чиято пенсия беше под прага на бедността. Тази година, благодарение на отстояваната от БСП социална политика и ангажираността на министъра на труда и социалната политика Георги Гьоков, надбавките са за всички пенсионери. Разбира се, че те можеха да са много повече, но това са възможностите на държавата в момента. Независимо от това, хората изказват искрени благодарности към нас и към политиката на БСП.

Но мерките не са само за възрастните, а и за младите и работещите българи. От 1 април минималната работна заплата, както и обезщетението за отглеждане на дете до 2 години, стана 710 лв. Една дълго водена от левицата битка беше спечелена. Минималното дневно обезщетение при безработица бе увеличено от 12 на 18 лв., а максималното - на 85 лв. Социалните пенсии бяха повишени на 238 лв.

Готвим и много промени в Закона за социално подпомагане, които ще дадат възможност двойно повече хора да могат да получават помощи. 

- Предстои актуализация на бюджета, с която се готвят нови положителни изненади за пенсионерите и за подпомагането на хората и на бизнеса в условията на кризи. Кои са червените точки, от които БСП няма да отстъпи с грижа за хората?

- БСП ще продължи да защитава извоюваните до момента социални мерки и да ги надгражда. Искаме нова политика, ориентирана към цените, инфлацията и доходите. Предлагаме таван на цените, диференциран ДДС на регулираните продукти и необлагаем минимум до 760 лв. Настояваме пенсиите да бъдат актуализирани с нов средноосигурителен доход, както и за други мерки, които ще подпомогнат хората и ще направят живота им по-добър и по-спокоен.

- В навечерието на Великден какви са Вашите пожелания към българите?

  • Да бъдат здрави, защото здравето е безценно богатство. Да бъдат с хората, които обичат. Да има топлина в домовете им и сърцата им да са пълни с надежда и любов.        

И БСП в Дряново се включи в кампанията "Солидарен Великден"

Варненските социалисти пожелаха светли празници на възрастните от региона

Младите социалисти от столичния район "Оборище" дариха лакомства на съкварталците си


Страницата подготви Юлия КУЛИНСКА

Освен Русия, НАТО насочва усилия и срещу Китай

автор:Дума

visibility 310

Шпиономанията като русофобия

автор:Боян Бойчев

visibility 111

/ брой: 125

Едно голямо нищо

автор:Деси Велева

visibility 78

/ брой: 125

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ