29 Юли 2021четвъртък21:36 ч.

Вяра Емилова: Огромният потенциал на Силистра и региона трябва да заработи в полза на хората и обществото

БСП ще работи за развитието на икономиката, повишаването на доходите и повече сигурност в утрешния ден

автор:Дума

visibility 116


“БСП носи истинската промяна, която не може да бъде осъществена само с гръмки ПР акции в парламента. БСП е чувствителна към нуждите на хората и обществото и има ясна платформа за управлението на страната, която не предвижда епизодични промени, а систематично засилване на държавните институции, повече въздух и възможности за бизнес и инвестиции, стабилен политически климат, без който няма как да възстановим държавата.”. Това заяви водачът на листата на Коалиция “БСП за България“ в Силистра - Вяра Емилова, пред радио “Фокус“.
По думите и възстановяването на България трябва да е обща кауза на всички българи и БСП може да даде увереност и сила на обществото именно това да се случи. „Готови сме да го направим, в новите условия с грижа за хората и заедно с тях.” – категорична е Емилова.
Обезлюдяването липсата на работни места и ниските доходи са основните проблеми в Силистренска област. „БСП за България” има визия как да се справи с тях, а именно чрез привличане на инвестиции, развитие на туризма и използване на неограничените възможности на река Дунав.
По радио Фокус, Емилова заяви, че силитренският регион трябва да използва възможностите на Дунав и местоположението си и да работи активно за реализиране на съвместни проекти с държавите по цялото течение на великата река, в областта на икономиката и културно-историческия туризъм.  

„Силистра е богата на исторически паметници от древната история на Европа - това ще представлява интерес за огромен брой хора, които могат да проследят историята на Стария континент почти от изворите на реката - та чак до нас. Край Силистра има екологични обекти и резервати, защитени от ЮНЕСКО, могат да се направят множество проекти, които да направят известни тези места не само на определен кръг еколози, но и на широката европейска общественост.”, това са част от идеите включени проекта „Дунавска перла” за развитие на туризма в Дунавска Добруджа.
За всичко това обаче е нужна целенасочена държавна политика. Нужно е тези проекти да бъдат изведени като проекти от национално значение. „Ще работим за превръщането на река Дунав в целогодишен плавателен път, свързващ Северно и Черно море и  трансформация на крайдунавските общини от най-изостаналите в най-бързо развиващите се региони в Европа.”, отговори Емилова на въпрос за управленските приоритети на БСП за България.

Правителството одобри актуализацията на бюджета

автор:Дума

visibility 132

Банките вдигат таксите за искане на кредит

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 144

"Еврохолд" приключи сделката за ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 144

"Мини Шенген" става икономически съюз

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 144

Байдън предупреди за война заради хакерски атаки

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 144

Напрежение между палестинци и Израел

автор:Дума

visibility 889

/ брой: 144

В САЩ ваксинират държавните служители

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 144

Левски във Вароша

visibility 0

/ брой: 145

Трохи за бедните, пачки за богатите

автор:Анко Иванов

visibility 4

/ брой: 145

Да останем верни на заветите на бузлуджанци!

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 145

Да живее социализмът!

visibility 40

/ брой: 145

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ