01 Март 2021понеделник19:45 ч.

ново:

Честита Баба Марта! Честита Баба Марта!

Няколко думи

Всичко тече...

/ брой: 38

автор:Павлета Давидова

visibility 394

Всичко тече, но, уви, не всичко се пие. Като водата в село Брестовица.

Общинският кмет се е видял в чудо и решил да обяви бедствено положение, защото от селските чешми тече манган. От думите на Павел Михайлов става ясно, че с месеци никой не е благоволил да каже какъв е източникът на замърсяването. В безсилието си той обявява бедствено положение.

А областната управителка, която е известна с топлите си отношения с ГЕРБ и управляващите, се "изненадва" от решението му. Тя спешно започва да разтяга локуми как работи по проблема, как държавата ще изпълни ангажимента си... Ако я слушаш, водата вече е изчистена, хората са щастливи, а кметът е недоразбрал. 

Кметът обаче е от БСП. Сигурно много ги боли, че общината е "червена". Като много други кметове от опозицията, Михайлов трябва да търси решения сам. Защото премиерската джипка е благосклонна най-вече към свои. Кметът на "Родопи" е длъжен да попречи на местните да се тровят от чешмите си. Областната управителка би трябвало да му помага. А ВиК - да си върши работата и да осигурява качествена услуга на абонатите си.

Защото хората си плащат за питейна вода, а цените, както знаем, се вдигат. Никой не им е приспаднал за негодната течност.

По какво ще познаете, че идват избори? По това, че отговорните кадри рязко си припомнят неизпълнени с години обещания. То не са тунели, магистрали, подмяна на водопроводи, занемарени пътища, неразчистени сметища... Тези дни ГЕРБ и компания ще се впуснат с бясна скорост да обещават, може и гумени ботуши да обуят, и лопати да нарамят.

Историята в Брестовица само показва какво е отношението на управляващите към местната власт - ако не си наш, не ни интересуваш. Оправдавайки се, областната управителка сама показа, че отказва да общува с кмета. Тя имала доклада, който посочва причината за замърсяването. И успокоителната й пресконференция нямаше да я има, ако Михайлов не бе взел крайни мерки. Иначе топката щеше да се тупа, поне до подходящото предизборно мероприятие. От ВиК сами го казаха - планували работа март-април, ама сега можело и по-рано да започнат. Сами си отговорете дали план-програмата не е съобразена с парламентарните избори.

Всичко тече, но, уви, не всичко се пие. И с лъжите на управляващите е така - някак засядат на гърлото и оставят горчив послевкус. Може би е време общественото недоволство да прелее и да ги отнесе. Времето тече, а ГЕРБ и клакьорите им забатачиха всичко, до което се докоснаха. Ще ги оставим ли да пресушават надеждите ни за по-добро бъдеще? Ще ги оставим ли предизборно да ни давят в обещания, които после не изпълняват? Всичко тече, време е да оставим некомпетентността да изтече в мивката. Дано след нея дойде повече "чиста вода" и неопетнени, загрижени и изпълняващи ангажиментите си лица.

Тегленето на пари от банкомат поскъпна

автор:Дума

visibility 1002

/ брой: 41

Нови стикери за електроуредите от днес

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 41

Очакват поскъпване на стоки и услуги

автор:Дума

visibility 395

/ брой: 41

Туроператори на протест, провозвачи плашат с блокада

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 41

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ