29 Май 2023понеделник02:51 ч.

ВРЕМЕТО:

В петък, още от сутринта, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°. В петък, още от сутринта, отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб, но по време на гръмотевичните бури ще се усилва. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°.

2 юни

Всичко е лично

/ брой: 103

visibility 46

Д-р Анатолий КЪНЕВ

Децата научават страшно много от историята по време на този поход и най-важното е, че придобиват усещане за миналото, за силата на подвига и чрез това - сърце за родолюбието.
Необходим е опитът на много поколения, за да се създаде общество с единна ценностна система. Нашата Татковина е с хилядолетна история, кръстопът на много преселения на народи и люлка на много цивилизации. Опитът на много поколения е налице. Но каква е ценностната система на обществото ни? Не е ли време да намерим време за нас самите, за една опознавателна среща със себе си?! Дано да се познаем! И да продължим!
Сега, по време на пандемия, много неща се изясниха - буквално лъснаха под булото на общи приказки за европейски принципи и световна солидарност. Видяхме, че човек е първо германец, българин, французин, пък после член на ЕС. Пазарната стойност е едно, а съвсем друго е човешката ценност. В тези пандемични условия ясно се видя, че и държавите се командват или от еднолични диктатори, или от мощни корпорации. Неминуем е въпросът кой диктува правилата, как ги налага и в името на какво. Искаме повече сигурност или повече свобода? Дълговечният въпрос, който никой век не разреши. Нужно ли е да се налага световен ред и защо всички трябва да сме еднакви? Да, богатите стават все по-богати, бедните - все по-бедни. Индивидът няма пристан, в който да не мисли за единия хляб. Така е по-лесен за управление. А "новото нормално" не изглежда никак нормално. Какво остава? Остават ти шепа приятели, с които да говориш, за да не загубиш памет, да не се изгубиш в базата данни.
За да живеем в общество, трябва и образоване. То, горкото, сякаш е в ъгъла и не е приоритет за никого, особено за властимащите. Българинът винаги е отделял от залъка си ако трябва, за да изучи децата си, защото е съзнавал, че там е успехът. Към това се стреми и КПД "Родно Лудогорие", стопанисващо два национални похода: "По стъпките на четата на Таньо войвода" и "По пътя на Бедреддин".
Търсим съмишленици, разбира се, но не на всяка цена, защото сме убедени, че всичко е лично!


Родните баровци по-богати от италианските и гръцките

автор:Дума

visibility 1019

/ брой: 99

КЕВР започва проверка в столичното парно

автор:Дума

visibility 744

/ брой: 99

Цената на газа в Европа вече е под 27 евро

автор:Дума

visibility 806

/ брой: 99

Христо Кърпачев - 80 години безсмъртие

автор:Дума

visibility 1076

/ брой: 99

Чиновник, гражданин, чиновник, чиновник...

автор:Юлия Кулинска

visibility 852

/ брой: 98

Срам от БНТ

автор:Дума

visibility 1210

/ брой: 98

Ротацията е проста работа...

автор:Дума

visibility 1205

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ