04 Декември 2021събота04:34 ч.

Всеки пети българин пазарува през интернет

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 387

Онлайн търговията расте стремглаво. Прогнозите са оборотът й да достигне 4.2 млрд. долара през 2020 г. в световен мащаб, а до 2021 г. мобилните продажби да са 54% от общия обем на онлайн продажбите. Българите не изостават от тази тенденция. Над две трети от тях (67%) използват интернет, но малко над една пета (21%) пазаруват през мрежата. Развитието на онлайн търговията у нас има голям потенциал, каза Георги Линков, съосновател и творчески директор на StudioX на форум за електронна търговия. Растежът на електронната търговия е пет пъти по-бърз, като делът на мобилните трансакции достига 67%, каза Милена Мишинева от "Дентсу Ейджис Нетуърк".

Чатботове, гласово търсене, добавена реалност, това са най-актуалните тенденции в онлайн търговията през тази година, посочи Георги Линков. По света 58% от потребителите вече използват гласовите технологии, за да търсят информация за местни бизнеси. Георги Линков препоръча на търговците да работят върху съдържанието, което трябва да е добре оптимизирано за навлизането на новата технологията у нас. Друга тенденция е навлизането на чатботовете, които трябва да са захранени с данни, за да са ефективни, посочи Линков.

До 12 млрд. лв. нов дълг догодина

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 233

"Газпром" увеличава доставките за България с близо 44%

автор:Дума

visibility 478

/ брой: 233

Държавата може да изхарчи ударно 8 млрд. лв. за месец

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 232

Нови мерки срещу коронавируса в САЩ

автор:Дума

visibility 332

Продоволствена криза?

автор:Мая Йовановска

visibility 146

/ брой: 233

Битката срещу бедността е най-важна за България

автор:Аида Паникян

visibility 395

/ брой: 233

Геополитиката на Турция

visibility 582

/ брой: 233

Дрогирана русофобия

автор:Юри Михалков

visibility 87

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ