26 Март 2019вторник14:40 ч.

"Воля" ще напуска парламента, но ще осигурява кворум

/ брой: 51

автор:Ростислава Иванова

visibility 266

Групата на "Воля" напуска парламента, обяви в НС лидерът на партията Веселин Марешки. Решението било взето на съвещание на ръководството на партията и парламентарната група. "Причините към момента не мога да ви ги споделя, тъй като продължават разговорите. Те са лесни, повярвайте", взе да шикалкави Марешки, без да уточни с кого и за какво разговаря.

Съставяме условията, при които ще се върнем, обяви по-късно Марешки в телевизионно предаване и оповести, че ще се регистрират, за да осигуряват кворум на управляващите. Припомняме, че БСП напусна парламента преди месец, което постави мнозинството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" в зависимост от ДПС и "Воля". 12-те депутати на Марешки осигуряваха кворум дори и без гласовете на ДПС.

"Ще видим ще има ли цена за евентуалното връщане на "Воля" в парламента", коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не скри изненадата си. "Не смятам, че има парламентарна криза, разполагаме със 121 депутати. Разбрах само преди минути за тяхното решение. Не съм имал възможност да разговарям. Доколкото разбрах, в по-късните часове ще обявят своите мотиви. Всяка от парламентарните групи има възможност да си определи хода и това, което трябва да предприеме", коментира той и добави, че ще се чуе с Марешки. Цветанов повтори тезата, че няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори, страната била стабилна и НС вършело своята работа. Парламентарна криза не вижда и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който изрази съмнение в намеренията на "Воля" да напуснат НС, защото до момента чул само изявления.

Междувременно парламентът освободи депутата от БСП Славчо Велков. Той напуска по лични причини, но остава в НС като съветник на Корнелия Нинова по въпросите за националната сигурност. Следващ в пазарджишката листа на БСП е Георги Вергиев, който събра 3217 преференции.

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 291

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 212

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 310

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 58