24 Август 2019събота03:04 ч.

Кирил Бошов

Внесоха сделката за ЧЕЗ в КЗК

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 66

Купувачът на българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ "Еврохолд" е внесъл за одобрение от КЗК на сделката за придобиване на българските активи на ЧЕЗ, съобщиха от българския застрахователен холдинг вчера. ЧЕЗ и "Еврохолд" подписаха на 20 юни 2019 г. договор за закупуването на 67 на сто от електроразпределителното и електроснабдителното дружество в Западна България. За финализирането на сделката на стойност 335 млн. евро трябва одобрението на КЗК и Комисията за енергийно и водно регулиране, която в момента разработва критериите за оценка на подобни сделки.

От "Еврохолд" са обявявали, че плановете са до края на годината да получат зелена светлина за приключването на сделката и да получат акциите от шестте дружества на ЧЕЗ. Холдингът смята да финансира транзакцията със синдикиран заем за 300 млн. евро от германската Дойче банк и японската "Номура". Купувачът все още не е получил одобрението на Комисията за финансов надзор за проспекта за увеличение на капитала му на Българската фондова борса с 80 млн. евро, към който вече имало заявен интерес. От холдинга обаче преди време обявиха, че са притеснени, ако се забави листването на новите акции, защото разполага със 120 млн. евро от листна преди три години на фондовата борса в Дъблин облигационна емисия за 200 млн. евро, от която към момента били записани само 80 млн. евро.

"Добрите оперативни резултати през първото полугодие ни дават още по-стабилна основа за разширяване на бизнеса и навлизане на нови пазари", коментира в съобщението на финансовите резултати Кирил Бошов, председател на УС на "Еврохолд". Преди време от холдинга казаха, че планират да се освободят от автомобилния и лизинговия си бизнес. 

Пожар край старото сметище на завод "Арсенал"

автор:Дума

visibility 23

Пожар край Бегово

автор:Дума

visibility 79

С 200 лв. отгоре са платили за парно софиянци

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 162

Танева предизборно се сети за родните производители

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 162

"Фич": Еврото в България - най-рано през 2023 г.

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 162

Зомби капан

автор:Ина Михайлова

visibility 473

/ брой: 162

Роботи или робовладелци?

visibility 244

/ брой: 162

Тежки битки за горите на Костенец

автор:Павлета Давидова

visibility 311

/ брой: 162

Датата

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ