03 Юли 2020петък00:26 ч.

Вестител на паниката

/ брой: 129

автор:Александър Симов

visibility 1759

Поредна аларма за пълна паника се разнесе откъм черните земи на ГЕРБ - там, където стабилността се развива героично, тук-таме разнообразявана от изстрели, убийства, обири на пощи и банки, и други леки престъпления, на които черногледците и лузърите все обръщат внимание.
Говорител на тази внезапна тревога стана самият Бойко Борисов, който на среща с бизнеса тези дни започна да вади заклинанията, клетвите и заплахите, за да търси подкрепа за клатещия се кабинет. Премиерът протягал ръка към бизнеса, защото те му били партньорите. Лиричното му сърце не можело да понесе, че в политическата прослойка било пълно с "популисти, националисти и безспорни лъжци". И какво правели тези изверги, тези нечисти врагове на стабилността? Ами обещавали неща, които не можели да изпълнят...
Тук е необходимо да прекъснем преразказа на тирадата и да се опитаме да проникнем в този вопъл. Защото това с неизпълнимите обещания е патент не на друг, а именно на ГЕРБ. Все пак говорим за партията, която с излизането си едно време на политически небосклон обещаваше средна заплата от 1000 лв. веднага. А пък когато идваха на власт сега, обещаваха скъсване на порочните модели, ярки реформи и светло пазарно бъдеще. Нищо такова не се мержелее на хоризонта. От терзанията Борисови пред бизнеса става ясно, че премиерът няма нито един резултат от управлението, който да защити, нито една идея, която да лансира, нито една визия, която да рекламира. Точно заради това той отваря торбата със заплахите и започва да сипе проклятия върху опозицията и се връща далеч назад във времето, чак до 1997 г.
Политическото безсилие има много лица. Най-грозното от тях е, когато една партия стане лице на възможно най-гнусното статукво и като цирей се впие в своите властови позиции, защото знае, че падне ли оттам, повече няма да може да се върне на власт. Това е драмата на Борисов днес. Той вече няма силите да управлява. Зает е единствено с това да си осигурява алиби. Знае ли човек - може да му потрябва внезапно.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 125

Франция напуска операция на НАТО

автор:Дума

visibility 101

/ брой: 125

Помпео настоява за взаимодействие с Русия

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 125

77% от руснаците подкрепиха Путин

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 115

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 97

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 797

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ