21 Юли 2019неделя07:47 ч.

Познай кой е виновен?

Весела правителствена игра с печален край

/ брой: 156

visibility 8

Представете си следното:
Отивате на пазара и спирате при позната бабка от софийските села, защото редовно купувате от нея ту яйца, ту мляко, ту  зеленчуци, ту  домашна сланина. Питате я:
- Пресни ли са яйцата?
- Пресни са - вика ви тя - пресни са! Ама са малко по-скъпи, да знаеш!
- Що така? - питате вие.
- Епа - обяснява бабата - гледай що става по свето! Американецо иска да бие иранецо, иранецо се репчи на американецо! Еми тая работа се отразява на цените, нема как...
- На цените на яйцата?! - учудвам се.
- Па да! - вдига рамене бабата. - И на яйцата и на млекото, и на копривата!
С подчертана ирония споменавате, че Иран е малко далечко от курника на баба Пена.
- Море! - врътва глава тя, без изобщо да се впечатли от иронията ми. - Нема вече далеко! Ти вестници не четеш ли, телевизия не гледаш ли? Сичко сега е едно глобално село! Е, гледай пример - у наше село през летото като спрат водата у Горната махала, на нас у Долната махала пиперо съхне! Разбра ли ме?
- Абе, разбрах те - казвате вие - но чак пък Иран да влияе на яйцата...
- Що не! - прекъсва ви бабата. - Е, когато севернокорейците пущиха ракетата, помниш нали, на кравата ми млекото й спря! За Клинтън па да не ти разправям!...
- Клинтън какво? - питате. - Той нали отдавна не е президент?
- Ама беше! Не се укроти това момче! Не му стигна резило с Моника, та сега, четох у едно списание, се бил фанал с Деми Мур!
Питате все пак по какъв начин сексуалният живот на един бивш президент влияе на цени по пазарите.
- Влияе! - отвръща ви баба Пена. - Нали ти казах, че сме глобално село! Те, зарад пуста Деми и зарад пусти Клинтън мойта коза не може да се заплоди! Се чака президенто да свърши тая работа! Как че се заплоди при това положение? И аз как нема да дигнем цената на млекото? И още че се дигат цените и поради  земетресението у Япония, и наводнението у Венеция, и това къде Путин пак стана президент! Иди при него, да видиш ти баш глобално село!

Заменете името на баба Пена с имената на някой от следните министри: Симеон Дянков, Дилян Добрев, Мирослав Найденов, Ивайло Московски или поне с името на любимия на народа шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев.
Има ли някаква разлика?
 

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ