25 Май 2020понеделник15:24 ч.

Познай кой е виновен?

Весела правителствена игра с печален край

/ брой: 156

visibility 21

Представете си следното:
Отивате на пазара и спирате при позната бабка от софийските села, защото редовно купувате от нея ту яйца, ту мляко, ту  зеленчуци, ту  домашна сланина. Питате я:
- Пресни ли са яйцата?
- Пресни са - вика ви тя - пресни са! Ама са малко по-скъпи, да знаеш!
- Що така? - питате вие.
- Епа - обяснява бабата - гледай що става по свето! Американецо иска да бие иранецо, иранецо се репчи на американецо! Еми тая работа се отразява на цените, нема как...
- На цените на яйцата?! - учудвам се.
- Па да! - вдига рамене бабата. - И на яйцата и на млекото, и на копривата!
С подчертана ирония споменавате, че Иран е малко далечко от курника на баба Пена.
- Море! - врътва глава тя, без изобщо да се впечатли от иронията ми. - Нема вече далеко! Ти вестници не четеш ли, телевизия не гледаш ли? Сичко сега е едно глобално село! Е, гледай пример - у наше село през летото като спрат водата у Горната махала, на нас у Долната махала пиперо съхне! Разбра ли ме?
- Абе, разбрах те - казвате вие - но чак пък Иран да влияе на яйцата...
- Що не! - прекъсва ви бабата. - Е, когато севернокорейците пущиха ракетата, помниш нали, на кравата ми млекото й спря! За Клинтън па да не ти разправям!...
- Клинтън какво? - питате. - Той нали отдавна не е президент?
- Ама беше! Не се укроти това момче! Не му стигна резило с Моника, та сега, четох у едно списание, се бил фанал с Деми Мур!
Питате все пак по какъв начин сексуалният живот на един бивш президент влияе на цени по пазарите.
- Влияе! - отвръща ви баба Пена. - Нали ти казах, че сме глобално село! Те, зарад пуста Деми и зарад пусти Клинтън мойта коза не може да се заплоди! Се чака президенто да свърши тая работа! Как че се заплоди при това положение? И аз как нема да дигнем цената на млекото? И още че се дигат цените и поради  земетресението у Япония, и наводнението у Венеция, и това къде Путин пак стана президент! Иди при него, да видиш ти баш глобално село!

Заменете името на баба Пена с имената на някой от следните министри: Симеон Дянков, Дилян Добрев, Мирослав Найденов, Ивайло Московски или поне с името на любимия на народа шеф на ДКЕВР Ангел Семерджиев.
Има ли някаква разлика?
 

Като светлина ще потъна...

автор:Елена Алекова

visibility 497

/ брой: 96

Не погубвайте българския език!

автор:Любомир Калев

visibility 924

/ брой: 96

Датата

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 96

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ