22 Януари 2021петък09:37 ч.

Вело и пешеходна алея ще свързва "Слатина" и "Изгрев"

/ брой: 125

автор:Деси Велева

visibility 410

Така наречен зелен ринг ще свързва районите "Слатина" и "Изгрев" в София. Проектът за новото велосипедно и пешеходно трасе бе представен от главния архитект на столицата Здравко Здравков. Теренът за пътя е собственост на НКЖИ и е бивша жп линия. Той ще бъде прехвърлен на общината, след като бъде одобрен новият Подробен устройствен план на обекта. Общата площ, която ще получи кметството, е 60 000 кв. метра, от тях половината ще бъдат използвани като зелена площ. 

Новият линеен парк ще е по протежение на пътя, който ще е дълъг малко над 3 км. Трасето ще започне от бившата гара "Пионер", където ще се построи детска градина и ясла, ще премине през Борисовата градина и урбанизирани територии, които ще бъдат заобиколени. Оттам пътят ще продължи с естакада при бул. "Шипченски проход" и ще стигне до район "Слатина". Предвижда се пешеходните тротоари да са широки по 2-2,50 метра, а велоалеята - 3 метра. До тях ще има кафенета и малки търговски обекти. Очаква се през октомври проектът за плана да бъде гласуван от СОС, а като най-ранен срок за започване на строежа се посочва началото на 2021 г. 

Уикенд пешеходни маршрути ще има за столичани това лято, стана ясно от друг проект на Столичната община. Той предвижда част от улиците да бъдат освободени от автомобили през почивните дни, да станат пешеходни, за да могат столичани свободно да се разхождат по тях.

Прекратиха сделките за студен резерв

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 15

КЕВР потвърди прогнозата за по-скъп газ от февруари

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 15

Национален регистър ще следи запорите на коли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 15

Авиоотряд 28 ще прибира такси от правителствения ВИП

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 15

Сметищата на националния манталитет

автор:Юри Михалков

visibility 263

/ брой: 15

За какво мечтахме, а какво ни сполетя

visibility 302

/ брой: 15

ДВАМАТА ЛУДИ

visibility 286

/ брой: 15

Брекзитизиране

автор:Евгени Гаврилов

visibility 200

/ брой: 15

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ