27 Февруари 2021събота20:30 ч.

Снимка ФКЦ

Във Варна ще слушат "Звуци от земите на Гансу"

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 972

Посолството на Китайската НР в България и Фестивалният и конгресен център във Варна представят концерт с традиционни музикални инструменти "Звуци от земите на Гансу" на 21 януари от 19 ч. в зала 1 на ФКЦ.

Китайската Нова година е символ за китайската култура, средство по пътя към разбирането и опознаването й. Концертът "Звуци от земите на Гансу" е важен елемент от Пътя на коприната и културата на Дунхуан и от фолклора на Западен Китай. Чрез формата на изпълнение на традиционните музикални инструменти, от една страна, се разкрива спецификата на древната музика по Пътя на коприната, а от друга - се представя съвременният модерен облик на Пътя на коприната.

Ритъмът на произведенията е бърз, изпълнението силно и едновременно с това нежно, мелодията е интензивна. Музикантите с впечатляващо майсторство разказват древните истории на Пътя на коприната и разкриват топлотата на девойките от Гансу.

Програмата е наситена с приповдигнато настроение, бързо темпо, топлота и плам. Тя пресъздава хармоничната атмосфера на уют, предава благопожелания на българската публика и дарява гостите и приятелите с пиршество за сетивата.

Театърът за музикално и танцово изкуство на провинция Гансу е основан през 1961 г., занимава се предимно с изследване, творчество и поставяне на представления в областта на музикалното и танцовото изкуство, за материалите на които използва теми като Пътя на коприната и областта Дунхуан. Театърът има собствена танцова трупа, оркестър (в който е включена традиционна музика, вокален ансамбъл, женски ансамбъл "Планината Лон", ансамбъл с ударни инструменти), екип сценографи, професионална гимназия по танцово изкуство, детски обучителен център, както и продуцентски център за дигитална сценография и озвучаване, изложбена зала, ателие за артистична фотография. Понастоящем в театъра работят над 260 души. Трупата е награждавана с много високи регионални и национални отличия, а в международния си културен обмен участва в турнета в над 30 държави и региони.

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 284

НАП подхваща хората със системни доходи от продажби в нета

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 40

Задава се масова подмяна на топломери и водомери

автор:Дума

visibility 545

/ брой: 40

ЕК предлага роумингът на едро в ЕС да поевтинее още

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 40

Отлагат връщането на учениците в училищата в Турция

автор:Дума

visibility 75

Гърция с нови ограничения

автор:Дума

visibility 130

Чехия и Словакия удължиха извънредното положение

автор:Дума

visibility 141

"Упражнението" синдикален меморандум

автор:Ева Костова

visibility 408

/ брой: 40

Общото и личното благоденствие

visibility 359

/ брой: 40

България иска мир, не война в Черно море

visibility 506

/ брой: 40

Нека си спомним за една изключителна жена

visibility 394

/ брой: 40

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ