02 Април 2020четвъртък04:35 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

От редактора

Варненският водопад

/ брой: 147

автор:Боян Бойчев

visibility 809

Идеята да напиша следващите редове ми хрумна преди няколко дни. Тогава във Варна се изля пороен дъжд. И друг път се е случвало. Даже някои от хората, мокри до кости, си шляпаха в локвите, без да се интересуват от стихията. 

Но на следващия ден видях потресаващи кадри от наводнено варненско кръстовище на реконструирания и открит с хвалби лично от премиера булевард "Васил Левски" - забележителност, придобила известност като Варненския водопад. 

Та с извинение към Алеко Константинов. Писателят, знам, ще ме разбере, байганьовщината винаги е била безпощадно на прицел на острото му перо...

България! Дай Боже, всекиму да изпита такива блажени чувствования, каквито аз изпитах, като видях Варненския водопад, а още повече - когато блесна с всичкото си величие пред очите ми това чудо на некачественото строителство и далаверите, превърнали се в символ на 10-годишното управление на ГЕРБ! 

Но зная, че когато погледнах към водопадите, мене ме обхвана до такава степен нервозно вълнение и нетърпелива жажда, щото, ако в този момент се отвориха небесата и св. Петър ме повикаше да ми отвори вратата на рая, аз би му извикал: "Махни се с твоя рай, остави ме да видя Бойко-Борисова България!" Чудната игра на пари, олигарси и дружески фирми, която привлича удивлението на хиляди българи, избрали да живеят в чужбина или оцеляващи у нас - ето я пред мен! 

От мястото, гдето стоим сега, виждаме в общи черти следното: зад каменната ограда падат буйни къдрави снопове разпенена вода и се губят долу, в една кипяща пенлива маса, от която се възнася силно бумтение. Вижда се на голямо разстояние водата, която припка между оградите и полуразпенена предварително, устремява се в хаоса на Варненския водопад. Ето где е чудото! От втория етаж на кръстовището към първия етаж върху асфалта на реконструирания за 113 млн. лева 3-километров булевард пада непрекъсната маса от мръсна вода. Долу - ад! Нещо ври, кипи, беснува се, гърми, като че потръсва цялата околност, снопове пяна се мятат като фонтани нагоре, воден прах обсипва целия водопад и колите, като не виждат друга възможност, се втурват и изчезват в бесните води, рискувайки върху им да се посипят отломъци от съоръжението, плод на човешката алчност и безхаберие. И пред очите ти се образуват облаци от гняв...

Прощавай, Варненски водопад! Много е кратък животът и за съжаление, знам, че пак ще те видя!... Не само тук, а и по цялата ни Родина. Докато продължават да ни управляват ГЕРБ, "усвоявайки" европейски средства. (Абе, не се знае! Здраве да е, па и берекет... Ами!) 

Задължават веригите да доставят повече наши стоки

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 63

С над 30% по-скъпа нощна тарифа иска ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 63

С близо 43% поевтинява газът, парното - с около 22%

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 63

Още няма решение по мораториума за вноските по кредитите

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 63

Нови 63 жертви на коронавируса в Турция

автор:Дума

visibility 248

В Испания няма да спират тока заради сметки

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 63

Руски професор: Що за език е това македонският?!

автор:Христо Георгиев

visibility 132

/ брой: 63

Кога не важи извънредното положение

автор:Константин Иванов

visibility 96

/ брой: 63

Сън в съня

автор:Георги Георгиев

visibility 108

/ брой: 63

Датата

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 63

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ