16 Януари 2022неделя22:07 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Кметът Пенчо Милков бе приятно изненадан от активността не местните по темата за чистия въздух, снимка Община Русе

В Русе ще заработи обществен екосъвет

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 399

Гражданското участие и контролът върху управлението на въпросите, свързани с екологията, бяха обсъдени на първата среща между местната власт и русенци за определяне на правилата за работа на Обществения съвет по околна среда. "Вярвам в гражданския контрол. Ако хората бъдат въвлечени в процеса, те ще бъдат информирани в максимална степен", каза кметът Пенчо Милков и допълни, че всеки, който желае да стане член на съвета, може да го направи свободно. Според него нормативно трябва да се позволи на гражданите да влизат в предприятията. При разговорите му с министъра на околната среда и водите Борислав Сандов са обсъдени промени на начините, по които се проверява дейността на предприятията. Идеята е в проверките да се включат местните омбудсмани и представители на създадените по места обществени съвети. Русенци поискаха нова лаборатория или оборудване на съществуващата с допълнителна апаратура, както и да се осигури газхроматограф.

Пенчо Милков обсъди и оздравителния план на "Спарки" с оперативния директор на дружеството "СПАРКИ РУСЕ 2020" Борислав Ботев. Милков напомни, че дейността на предприятието е ключова и структуроопределяща за икономическия и социалния облик на Русе. Той подчерта значимостта на дружеството през последните десетилетия и като работодател, който осигурява развитие на кадрите от профилираните гимназии и Русенския университет. По думите на Борислав Ботев се работи по привличането на ученици от прогимназиалните класове и студенти, които вече имат своя стаж в предприятието и искат да останат в него.

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 544

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 623

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 618

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ