04 Юли 2020събота18:49 ч.

В насрещното

/ брой: 8

автор:Деси Велева

visibility 665

Все в насрещното платно вървят големите инфраструктурни проекти, които трябва да са апотеозът на делата на съответната местна властова структура. Вместо да възвеличат успехите на управленците в домогването им до някоя европейска пара, поръчаните от тях мащабни реконструкции водят неизменно до извода за всеобхватна некомпетентност. Добре помним провалите в ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София, водният ад в Пловдив след скъп ремонт с евросредства, пропадането на двуетажното кръстовище във Варна след един дъжд, този път изградено с държавни пари...

Пример за грешната посока, в която често тръгва работата по изпълнението на градски преустройства, даде и Плевен. Той се нареди в изключително конкурентната класация на градовете, които правят най-големи гафове при ремонти на общественозначими обекти. Вече месец грешно проектирано кръстовище принуждава плевенските тролеи да се движат в насрещното платно. Някой не се е сетил, че този вид транспорт изисква ток и има нужда от контактна мрежа. Тя пък не съвпадала с новото трасе! Добре, че в Плевен няма трамваи, че кой знае какви чудеса в транспортната организация щяхме да видим. 

Всички тези примери са просто доказателство, че у нас парите съвсем не са най-големият проблем. Дори когато ги има, не знаем какво да правим с тях. Липсата на кадрови ресурс, професионална компетентност, управленски умения и на контрол е в състояние да заличи всички добронамерени усилия да се свърши някаква работа с положителен резултат. Първа копка лесно се прави, лента се реже още по-лесно. Когато обаче трябва да се направи отчет на свършеното и да се обясни на хората защо нещо не се е получило като на картинката, мераклиите рязко намаляват. Докато не се появи някой, с функциите на бушон, и да разкаже кой първи е поел в насрещното.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 415

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 607

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 659

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 277

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1244

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ