04 Април 2020събота16:10 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Увеличиха се държавите срещу пакета "Мобилност"

/ брой: 35

автор:Дума

visibility 460

Броят на страните, които се противопоставят на пакета "Мобилност" на ЕС, нарасна от шест на девет. Министрите на транспорта на България, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Румъния, Кипър, Малта и Естония представиха позициите си в Брюксел, предаде EurActiv. Кипър, Малта и Естония се присъединиха към шестте държави, които вече изразиха възражение срещу законодателството на ЕС в областта на автомобилния транспорт, което те виждат като протекционистка мярка, насочена към конкурентните товарни компании в Западна Европа.

На 11 декември беше постигнато предварително споразумение между Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС за пакета "Мобилност". То предвижда след първите 6 нощи шофьорите на камиони да бъдат задължени да спят в хотел. Те ще трябва да се връщат в страната, където е регистрирано превозното средство, веднъж на всеки 4 седмици, независимо от това къде се намират. Камионите ще трябва да се връщат в страната, където е регистрирана компанията, поне веднъж на 8 седмици.

България, Румъния, Полша, Унгария, Латвия и Литва се противопоставиха на промените. Един от най-силните аргументи на източните страни членки е влиянието на новите мерки върху климата. Според критиците във време, в което Европейската комисия издигна инициативата за Зеления пакт, според новите правила хиляди камиони ще трябва да прекосяват Европа празни.

Едва 228 фирми искат помощ по схемата 60/40

автор:Дума

visibility 32

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 468

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 64

30 години БСП е нужна на всеки един социалист

автор:Дума

visibility 901

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 700

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 423

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 297

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ