Увеличават се площите с биологично грозде
/ брой: 34
През последните години, макар и бавно, се увеличават площите с биологично грозде в България, сочи справка на Фермер.БГ в официалните данни на Европейската комисия.
Макар България да е почти в дъното на списъка с европейски страни, отглеждащи биологично грозде, то площите у нас са нараснали от 1540 декара през 2008-а година до 4600 декара към края на 2010-а година. Това на практика представлява малко над 0,55% от общите площи, на които се отглежда грозде в България, съставляващи 82 675 хектара към края на 2010-а година.
Италия, Франция и Испания са първенците по производство на биологично грозде в Европа със съответно 303 410 дка, 214 030 дка и 176 650 дка. На последните места освен България са и Норвегия, Словакия, Полша и Великобритания.