08 Април 2020сряда16:11 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Увеличават лимита на картовите плащания без ПИН

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 185

Мастеркард (Mastercard) увеличава лимита на безконтактните картови плащания в 29 държави в Европа. В България той сe повишава от 50 на 100 лв. като причината е епидемията от КОВИД-19. В някои държави като Великобритания, Ирландия, Естония и Полша промяната ще бъде наложена за постоянно, а други, сред които нашата страна, ще я приложат временно, за да помогнат на потребителите да пазаруват с минимален риск от докосване на различни повърхности. ПОС терминалите в магазините ще бъдат актуализирани поетапно през следващата седмица.

Увеличенията се случват и по време на навлизане на новата европейска директива PSD2, която ЕС налага от септември 2019 г. за всички безконтактни плащания във физически търговски обекти. Тази мярка ще осигури на потребителите защитени плащания, като изисква въвеждане на ПИН при безконтактно картово плащане, когато правим шеста поредна безконтактна трансакция или когато общата сума на безконтактните ни трансакции, за които не сме въвели ПИН, достига 300 лева (кой от двата критерия се прилагат зависи от банката издател на картата). 

Очаква се до 31 март всички ПОС терминали да съответстват на новите правила, но изключения в преходния период могат да се случат и да бъде необходимо определени трансакции да се случват контактно, съобщават от компанията.

Борис Джонсън е в добро състояние

автор:Дума

visibility 259

В Европа ще смекчават мерките срещу заразата

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 67

Тръмп подписа указ за усвояването на Луната

автор:Дума

visibility 233

/ брой: 67

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ