23 Февруари 2020неделя19:51 ч.

"Ура" за Камен Донев

/ брой: 277

автор:Богдан Иванов

visibility 2611

Като чуя за култура и се хващам за кобура, ласи една известна фраза. И в нея има истина, защото годишно България дава над милиард лева за полиция и малко над 100 милиона за култура! Или половин процент от брутния вътрешен продукт...
Полицейска държава!, ще отсъди всеки без колебание, ако не вземе предвид тънката специфика на проблема: даже и с половин процент субсидии българската култура не само диша, мърда и преживява, но от време на време прави чудеса, които следва да влязат в книгата за рекорди "Гинес". Напук на безпаричието, на презрението властническо, на кобура и полицейщината.
Последното такова чудо бе сътворено на 29 ноември вечерта в зала "Арена Армеец", където 12 000 души плакаха, крещяха от възторг, превиваха се от смях, изригваха "Ура" и "Бис" на големия театрален празник, изнесен за пореден път от актьора Камен Донев. Наричан човекът-оркестър, феноменалният талант, вълшебникът Камен Донев, той събра 12 000 поклонници на духовното заедно и, без да им даде дъх да си поемат, ги очарова с остроумието и мъдростта на текста в най-новия си спектакъл "За сватбите", с невероятните хрумвания на режисурата, с шеметни народни песни и вихрени танци и с незабравимото пътешествие към дълбините и корените, които уж се отдалечават от нас поевропейчените, но всъщност навеки са се загнездили в душите ни и трептят сладостно и нежно.
Официални цени на билетите от 25 до 60 лв. Неофициални - два и три пъти по-високи, защото и последното място бе продадено месец-два по-рано. Черна борса, но кой куражлия би осъдил подобна черна борса за култура в най-бедната държава на ЕС? Такива фантастични таланти България има в театъра, в операта, в киното, в музиката, в изобразителното изкуство и те обират първи награди навсякъде по света. Да се чуди човек при такова отношение на държавата към тях как те избухват като вълшебни фойерверки на българското небе. Затова сто пъти "Ура" за Вълшебника Камен Донев!
 

Адвокатите: Настъпва диктатура

автор:Дума

visibility 9

/ брой: 37

Испания разследва Борисов за пране на пари

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 37

БСП свиква конгрес на 9 и 10 май

автор:Павлета Давидова

visibility 26

/ брой: 37

Поне 83 848 имат право да участват в избора на председател

автор:Дума

visibility 26

/ брой: 37

"Лафка" официално обяви фалит

автор:Дума

visibility 24

/ брой: 37

Румен Гечев: Властта манипулира статистиката за растежа

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 37

България губи 110 млн. долара от спрения транзит на газ

автор:Дума

visibility 22

/ брой: 37

Сандърс спечели трета победа в първичните избори

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 37

Тюрингия преодолява политическата криза

автор:Дума

visibility 32

/ брой: 37

Ердоган: Ще се подчиним на глобалните сценарии

автор:Дума

visibility 31

/ брой: 37

САЩ затягат правилата за "зелените карти"

автор:Дума

visibility 29

/ брой: 37

Как стигнахме до Луковмарш

visibility 42

/ брой: 37

Фалшификация №1 за Втората световна война

автор:Христо Георгиев

visibility 37

/ брой: 37

Хаджииванчовците бранят Апостола

автор:Велислава Дърева

visibility 40

/ брой: 37

Гнила надежда

автор:Георги Георгиев

visibility 37

/ брой: 37

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ