30 Септември 2020сряда22:24 ч.

СНИМКА ЕМИЛИЯ КОСТАДИНОВА

Учениците без оценки, но с нови уроци до 13 април

МОН препоръчва приоритетно да се учи по български език и литература, математика, природните и обществените науки

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 493

Учениците ще продължат с виртуалното училище от вкъщи поне до 13 април. През следващите дни учителите трябва да спрат преговора и да започнат да преподават нов материал. Това е записано в указанията на министъра на образованието Красимир Вълчев, които са изпратени до директорите чрез регионалните управления по образованието. Седемте насоки към преподавателите включват да се  редуват уроци за упражнения, повторение, обобщение, както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма. Препоръчва се по-пълноценно използване на възможностите на проектно-базираното обучение. На учениците се поставя конкретна задача - дневна, седмична или с по-дълъг срок, която може да бъде изпълнена само след предварителна подготовка като търсене, подбор, анализ и използване на информация от различни източници. 

МОН напомня, че дневната натовареност на учениците от 1 до 7 клас трябва да е до 6 астрономически часа, а на учениците от 8 до 12 клас - до 7 астрономически часа. Част от това време не е задължително да е в електронна среда. 

Препоръката на министерството е приоритетно да се залагат уроци по български език и литература, математика, природни науки, обществени науки, но това не отхвърля възможността да се включат и часове по чужд език или друг предмет. Необходимо е максимално да се ограничат задачите, които изискват разпечатване на материали.

На този етап няма да се отбелязват оценки в училищната документация, но учителят трябва да следи за ангажираността и активността на всеки ученик. Тъй като много учители използват основно социалните мрежи или електронна поща за връзка с учениците, от министерството препоръчват да се премине към работа с електронни платформи, а месинджър и вайбър да се използват основно за връзка с родителите. 

За учениците, които не са обхванати в обучение от разстояние, МОН ще пренастрои проекта "Подкрепа за успех" за включването им в допълнителни присъствени занимания след възстановяване на учебния процес в училищата.

Ремонт по „Тракия” ще е по-скъп от строежа

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 185

Над 60% от българите са намалили разходите си

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 185

Чиновниците разбират е-управлението като пращане на имейл

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 185

Външният дълг се е увеличил с 581 млн. евро през юли

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 185

Макрон призова за по-независима Европа

автор:Дума

visibility 6

/ брой: 186

Грозни нападки в първия дебат Тръмп-Байдън

автор:Дума

visibility 8

/ брой: 186

Османи: Ще засилим контактите с България

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 186

Унгария отхвърля новата идея за финансиране в ЕС

автор:Дума

visibility 10

/ брой: 186

Война между БКП и ЮКП за Македония 1941-1945 г.

автор:Христо Георгиев

visibility 75

/ брой: 186

Анатом на социалния крах през "прехода"

visibility 59

/ брой: 186

Целта: възраждане на България

visibility 59

/ брой: 186

Датата

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 186

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ