01 Април 2020сряда06:00 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

СНИМКА ЕМИЛИЯ КОСТАДИНОВА

Учениците без оценки, но с нови уроци до 13 април

МОН препоръчва приоритетно да се учи по български език и литература, математика, природните и обществените науки

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 191

Учениците ще продължат с виртуалното училище от вкъщи поне до 13 април. През следващите дни учителите трябва да спрат преговора и да започнат да преподават нов материал. Това е записано в указанията на министъра на образованието Красимир Вълчев, които са изпратени до директорите чрез регионалните управления по образованието. Седемте насоки към преподавателите включват да се  редуват уроци за упражнения, повторение, обобщение, както и преподаването на нови знания чрез синхронна и асинхронна форма. Препоръчва се по-пълноценно използване на възможностите на проектно-базираното обучение. На учениците се поставя конкретна задача - дневна, седмична или с по-дълъг срок, която може да бъде изпълнена само след предварителна подготовка като търсене, подбор, анализ и използване на информация от различни източници. 

МОН напомня, че дневната натовареност на учениците от 1 до 7 клас трябва да е до 6 астрономически часа, а на учениците от 8 до 12 клас - до 7 астрономически часа. Част от това време не е задължително да е в електронна среда. 

Препоръката на министерството е приоритетно да се залагат уроци по български език и литература, математика, природни науки, обществени науки, но това не отхвърля възможността да се включат и часове по чужд език или друг предмет. Необходимо е максимално да се ограничат задачите, които изискват разпечатване на материали.

На този етап няма да се отбелязват оценки в училищната документация, но учителят трябва да следи за ангажираността и активността на всеки ученик. Тъй като много учители използват основно социалните мрежи или електронна поща за връзка с учениците, от министерството препоръчват да се премине към работа с електронни платформи, а месинджър и вайбър да се използват основно за връзка с родителите. 

За учениците, които не са обхванати в обучение от разстояние, МОН ще пренастрои проекта "Подкрепа за успех" за включването им в допълнителни присъствени занимания след възстановяване на учебния процес в училищата.

Народен представител e с коронавирус

автор:Дума

visibility 116

Румен Радев: Кризата показа, че хазната е празна

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 62

Отмениха задължителното носене на маски

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 62

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 63

/ брой: 62

Още 46 души са починали от коронавируса в Турция

автор:Дума

visibility 42

Путин общувал с лекар, заразен с КОВИД-19

автор:Дума

visibility 90

Русия и Китай пратиха помощ и за САЩ

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 62

Украйна продава земята си под натиск от МВФ

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 412

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 76

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ