11 Декември 2019сряда00:41 ч.

Владимир Стоянов

Срещи

Творческа вечер на Владимир Стоянов в Москва

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 433

Посолството на България в руската столица и лично Негово превъзходителство посланик Атанас Кръстин бяха домакини на спектакъл-концерт на българския поет, литературовед, преводач, композитор и изпълнител на авторски песни Владимир Стоянов, който тази година отбелязва 60-годишния си юбилей. Вечерта беше открита от г-н Кръстин, който връчи на твореца и подарък за достойния юбилей. Участие в представянето взеха проф. Борис Тарасов - завеждащ катедра за чуждестранна литература в литературния институт М.Горки, проректорът на института Сергей Дмитренко, посланик Анатолий Потапов - председател на Съюза на приятелите на България, председателят на Московската организация на писателите на Русия Владимир Бояринов, Станка Шопова - председател на Фондация "Устойчиво развитие за България", съветникът по култура в посолството ни Десислава Парушева, поетите Владимир Исайчев, Галина Дубинина, Наталия Шахназарова, художника Леонид Феодор, Нина Гром, Лидия Анискович, Виктор Зиновиев и други творци. На срещата присъстваха и много български студенти. 

На следващия ден се проведе и концерт пред преподавателите и студентите в Литературния институт "Максим Горки". В представянето участваха завеждащ катедра чуждестранна литература проф. Борис Николаевич Тарасов, преводача Владимир Олегович Бабков, проректора по научна и творческа работа Сергей Фьодорович Дмитренко. 

Състоя се и среща в Московското отделение на Съюза на писателите на Русия, която беше водена от председателя на съюза Владимир Бояринов и редактора на вестник "Литературная газета" Максим Замшев. Присъстваха членове на ръководството на Московската писателска организация, писатели, поети и преводачи.

Творчеството на Владимир Стоянов е тясно свързано с българската, руската и славянската култура. Той е и дългогодишен ръководител на Славянския център в СОК "Камчия" - културно и духовно средище за провеждане на българо-руски творчески проекти, писателски асамблеи, конкурси за млади писатели и преводачи и др.

Коли горят на столичен паркинг

автор:Дума

visibility 0

12 нови случая на морбили в Пазарджишко

автор:Дума

visibility 13

400 лева за преглед в софийска болница

автор:Аида Паникян

visibility 71

/ брой: 238

Омбудсманът до КФН: Бонус-малус ощетява гражданите

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 238

С 11 млн. са намалели животните за месо за 30 г.

автор:Дума

visibility 41

/ брой: 238

Четвърти сме в ЕС по харчове за храна

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 238

Фирми от всички сектори ще търсят нови служители догодина

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 238

Турция готви сондажи и в Черно море

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 238

"Четворката" преодоля застоя

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 238

Стрелба в болница

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 238

Кратки новини

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 238

Не се вижда краят на съседските войни

автор:Евгени Гаврилов

visibility 65

/ брой: 238

А след лъжата накъде?

автор:Николай Шопов

visibility 67

/ брой: 238

Фашисткият преврат в Боливия

автор:Иван Аладжов

visibility 55

/ брой: 238

НИМ изпраща годината с голяма изложба

автор:Дума

visibility 45

/ брой: 238

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ