21 Януари 2020вторник23:27 ч.

Владимир Стоянов

Срещи

Творческа вечер на Владимир Стоянов в Москва

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 597

Посолството на България в руската столица и лично Негово превъзходителство посланик Атанас Кръстин бяха домакини на спектакъл-концерт на българския поет, литературовед, преводач, композитор и изпълнител на авторски песни Владимир Стоянов, който тази година отбелязва 60-годишния си юбилей. Вечерта беше открита от г-н Кръстин, който връчи на твореца и подарък за достойния юбилей. Участие в представянето взеха проф. Борис Тарасов - завеждащ катедра за чуждестранна литература в литературния институт М.Горки, проректорът на института Сергей Дмитренко, посланик Анатолий Потапов - председател на Съюза на приятелите на България, председателят на Московската организация на писателите на Русия Владимир Бояринов, Станка Шопова - председател на Фондация "Устойчиво развитие за България", съветникът по култура в посолството ни Десислава Парушева, поетите Владимир Исайчев, Галина Дубинина, Наталия Шахназарова, художника Леонид Феодор, Нина Гром, Лидия Анискович, Виктор Зиновиев и други творци. На срещата присъстваха и много български студенти. 

На следващия ден се проведе и концерт пред преподавателите и студентите в Литературния институт "Максим Горки". В представянето участваха завеждащ катедра чуждестранна литература проф. Борис Николаевич Тарасов, преводача Владимир Олегович Бабков, проректора по научна и творческа работа Сергей Фьодорович Дмитренко. 

Състоя се и среща в Московското отделение на Съюза на писателите на Русия, която беше водена от председателя на съюза Владимир Бояринов и редактора на вестник "Литературная газета" Максим Замшев. Присъстваха членове на ръководството на Московската писателска организация, писатели, поети и преводачи.

Творчеството на Владимир Стоянов е тясно свързано с българската, руската и славянската култура. Той е и дългогодишен ръководител на Славянския център в СОК "Камчия" - културно и духовно средище за провеждане на българо-руски творчески проекти, писателски асамблеи, конкурси за млади писатели и преводачи и др.

В Македония внасяли тонове боклуци от България

автор:Дума

visibility 1

Антитерористи ги гласят за охранители

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 14

Грипът настъпва в България

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 14

Хотелиери и ресторантьори искат 5% ДДС в туризма

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 14

Откриха 50 тона полско птиче месо със салмонела

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 14

БАБХ си купи пикапи за над 1,5 млн. лв.

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 14

Гърция с кампания за връщане на "мозъци"

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 14

Малайзия отказва да е сметището на света

автор:Дума

visibility 59

/ брой: 14

Наемници избягали от Либия в Италия

автор:Дума

visibility 56

/ брой: 14

Кратки новини

автор:Дума

visibility 50

/ брой: 14

БНР в мъглата на неяснотите

автор:Павлета Давидова

visibility 72

/ брой: 14

Кога (ще) свърши войната?

автор:Велислава Дърева

visibility 100

/ брой: 14

ГЕРБ - Граждани за Екипно Рушене на България

автор:Юри Михалков

visibility 85

/ брой: 14

По въпроса за вноса

автор:Владимир Георгиев

visibility 49

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ