11 Август 2020вторник04:38 ч.

Владимир Стоянов

Срещи

Творческа вечер на Владимир Стоянов в Москва

/ брой: 225

автор:Дума

visibility 964

Посолството на България в руската столица и лично Негово превъзходителство посланик Атанас Кръстин бяха домакини на спектакъл-концерт на българския поет, литературовед, преводач, композитор и изпълнител на авторски песни Владимир Стоянов, който тази година отбелязва 60-годишния си юбилей. Вечерта беше открита от г-н Кръстин, който връчи на твореца и подарък за достойния юбилей. Участие в представянето взеха проф. Борис Тарасов - завеждащ катедра за чуждестранна литература в литературния институт М.Горки, проректорът на института Сергей Дмитренко, посланик Анатолий Потапов - председател на Съюза на приятелите на България, председателят на Московската организация на писателите на Русия Владимир Бояринов, Станка Шопова - председател на Фондация "Устойчиво развитие за България", съветникът по култура в посолството ни Десислава Парушева, поетите Владимир Исайчев, Галина Дубинина, Наталия Шахназарова, художника Леонид Феодор, Нина Гром, Лидия Анискович, Виктор Зиновиев и други творци. На срещата присъстваха и много български студенти. 

На следващия ден се проведе и концерт пред преподавателите и студентите в Литературния институт "Максим Горки". В представянето участваха завеждащ катедра чуждестранна литература проф. Борис Николаевич Тарасов, преводача Владимир Олегович Бабков, проректора по научна и творческа работа Сергей Фьодорович Дмитренко. 

Състоя се и среща в Московското отделение на Съюза на писателите на Русия, която беше водена от председателя на съюза Владимир Бояринов и редактора на вестник "Литературная газета" Максим Замшев. Присъстваха членове на ръководството на Московската писателска организация, писатели, поети и преводачи.

Творчеството на Владимир Стоянов е тясно свързано с българската, руската и славянската култура. Той е и дългогодишен ръководител на Славянския център в СОК "Камчия" - културно и духовно средище за провеждане на българо-руски творчески проекти, писателски асамблеи, конкурси за млади писатели и преводачи и др.

Всеки втори иска предсрочен вот

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 152

ИЗПРАВЕНИ СМЕ ПРЕД ПОРЕДНОТО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 152

Автобусните превозвачи поискаха по-нисък ДДС

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 152

Затварят хотели по морето

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 152

Любомир Дацов: С мерките правителството купува симпатии

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 152

Добивът на домати и пипер се срина

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 152

Масови протести след изборите в Беларус

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 152

Основателят на "Белите каски" е мамил Запада

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 152

Кратки новини

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 152

Протестен марш на пробудения дух

visibility 140

/ брой: 152

Анатомия на един протест

visibility 157

/ брой: 152

Датата

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 152

Живко Георгиев: Властта няма друг ход, освен оставка

автор:Дума

visibility 425

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ