29 Ноември 2021понеделник10:38 ч.

Туризмът иска 1% от приходите за реклама

/ брой: 227

автор:Дума

visibility 188

Поне 1% от приходите от туристическия сектор да се разходват ефективно за национална реклама, като средствата се харчат с участието на бизнеса и се управляват от съвет с участието на бранша. За това са настояли от Алианса на туристическата индустрия в България (АТИБ) в поредица от срещи с представители на политическите сили в бъдещия парламент.

От бизнеса предлагат само малка част от предвидените за национална туристическа реклама средства да се дават за имиджово промотиране на България като дестинация, а по-голямата част от рекламния бюджет да се изразходва за стимулиране интереса на туристите и туроператорите към България - чрез субсидии за туроператори, които водят гости с въздушни или сухоземни чартъри, средства за маркетинг и реклама, предоставени за всеки доведен турист, работа с медиите. От АТИБ настояват да се поиска постоянна нотификация от ЕК със срок от поне 2 години за мярката за подпомагане на туроператорите, които водят туристи у нас, чрез субсидии в размер на 35 евро на пристигнал туристи. Както и да се предоставят на туроператорите за маркетинг и реклама на България от 10 до 15 евро на пристигнал турист, независимо с какъв транспорт пристига, ако гостът отседне в хотел или друго място за туристическо настаняване поне седмица. Сред другите идеи на АТИБ е от бюджета за реклама да се плащат минимум 50% от цената за издаваните входящи визи за туристи на основни пазари. Важен приоритет според Алианса е и да се отдели специален бюджет за дигитална реклама на туризма. В момента страната ни е "невидима" като дестинация, а ефективността от подобен бюджет ще е значително по-голяма от отделяния за телевизионни промоционални клипове, подчертават от АТИБ.

Топлофикациите искат 50% по-скъпо парно

автор:Дума

visibility 673

/ брой: 229

Бюджет 2022 готов най-късно до края на януари

автор:Дума

visibility 599

/ брой: 229

Над 60% от стопанствата са изчезнали за 10 години

автор:Дума

visibility 672

/ брой: 229

Данъчните връщат до 1350 лв. за три деца

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 229

Ще спрат ли ваксините Омикрон?

автор:Дума

visibility 139

Новият КОВИД-вариант вече е в Европа

автор:Дума

visibility 667

/ брой: 229

Байдън против нови санкции срещу "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 660

/ брой: 229

Ердоган търси виновни за кризата

автор:Дума

visibility 637

/ брой: 229

Дотук добре

автор:Таня Джаджева

visibility 696

/ брой: 229

Постигнахме съгласие за енергетика в полза на хората

автор:Нора Стоичкова

visibility 853

/ брой: 229

КОВИД-19 превзе и болничните

автор:Аида Паникян

visibility 731

/ брой: 229

Предизборният пиар - война без правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 982

/ брой: 229

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ