30 Октомври 2020петък13:00 ч.

Туристическите забележителности влизат в регистър

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 557

Регистрацията на туристическите забележителности, събития и фестивали в България, която се отлага от години, вече е задействана. Министърът на туризма Марияна Николова е внесла за обсъждане промени в наредбата за националния туристически регистър, към който ще се създадат допълнителните регистри. Текстовете, заедно с обосновката им, са публикувани на сайта за обществени консултации strategy.bg. Крайният срок за приключване на дискусиите е 26 октомври, т.е. промените вероятно ще бъдат одобрени и ще влязат в сила до края на тази година. Според заложените срокове 9 месеца след влизането в сила на постановлението за промени в наредбата двата регистъра трябва да са напълно готови, т.е. това трябва се случи най-късно до есента на 2021 г.

Създаването на национални регистри на туристическите забележителности и фестивалите и събитията е заложено в Закона за туризма. Регистрите ще представят структурирана информация за обекти и събития, които са интересни за туристите. Данните включват местоположение, достъпност, работно време, допълнителни услуги, вид туризъм, а за събитията - време и място на провеждане, организатори, целева група и фокус и т.н.

И Великобритания обмисля пълна карантина

автор:Дума

visibility 42

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ