25 Септември 2020петък19:17 ч.

ЦРУ като пореден пиар на ГЕРБ

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 1798

Рая Стефанова

Преди няколко дни шефът на ЦРУ Леон Панета бе на посещение в България. Естествено някои от срещите бяха оповестени, други не чак дотам. Впечатляващи са тези 4,4 пъти повече пари, които харчи Ленгли в сравнение с България. Организация като ЦРУ с подобен финансов ресурс, освен всичко друго, е и институция с определени "канони", които през годините по-наблюдателните са могли да доловят. Ленгли по принцип като разузнавателна централа е изключително пестелива по отношение на персонални и публични политически оценки и декларации. Самият Леон Панета е професионалист и очевидно няма слабост като види камера или работещ микрофон, да се затича към тях да ги "оплакне" с водопад от гърмящи глаголи, смесени с личното местоимение "аз".
Столичен всекидневник написа с огромни букви: "ЦРУ: Ти си лидер като Обама". Не липсват и "детайли" - "Ти си лидерът на България и си сред най-добрите политици в Европа". И сега внимание! Допълнението към последната фраза е: "казал шефът на ЦРУ Леон Панета на премиера Борисов на срещата им вчера". И за не чак дотам наблюдателните става ясно, че някой преразказва. Не се написа "каза", а "казал"... Нещо като Once upon a time (имало едно време).
Директорът на службата по събиране на тайна информация в ЦРУ - Майкъл Сълик, директно заявил на Борисов: "Ти си бъдещето, кажи как да ти помагаме. Всичко друго е опасно в този момент". И отново имаме "заявил", а не "заяви". Отново имаме Once upon a time! Според Борисов, втрещени са останали част от американците! От какво точно, не става пределно ясно.
Самото посолство на САЩ в София съвсем професионално коментира посещението на Леон Панета: "Целта на визитата бе обсъждането на двустранното стратегическо партньорство с високопоставени представители на българските институции."
Леон Панета и Бойко Борисов се спират пред журналистите след срещата им и премиерът казва: "Бяха оценени усилията ни в борбата с организираната престъпност и корупцията". In live (на живо) пред новинарите липсват персонализирани политически оценки и декларации от американска страна.
За съжаление остава усещането, че посещението на шефа на ЦРУ по стара и утвърдена традиция на ГЕРБ се употреби по най-безсрамен начин за пиар акция на управляващите.
Българското общество няма нужда от гербаджийски "комисионери", които да "преразказват" какво били казали американците. Последните, като искат да кажат нещо, го казват директно като своя посланик в София! Това, което разказаха повечето наши медии, след като Леон Панета напусна България, си е по-скоро... оnce upon a time.

БСП ще проведе 50-и юбилеен Конгрес

автор:Дума

visibility 87

Мутафчийски се връща на екран

автор:Дума

visibility 190

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 664

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 433

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ