07 Юли 2022четвъртък16:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще духа до умерен североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще са между 25°С и 30°С. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Днес ще духа до умерен североизточен вятър и температурите навсякъде ще се понижат. Преобладаващите максимални ще са между 25°С и 30°С. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има на много места в източната половина от страната. Над западната половина ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.

Цената на хляба пак тръгва нагоре

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 23


Цените на хляба тръгват нагоре. Въпреки многократно обявяваното от експерти, че цената ще се задържи и че ще има компенсации, производителите споделят, че главоломно растящите разходи ги изправят пред невъзможността да спрат поскъпването. Най-големият производител на хляб в Старозагорско от вчера вдигна цената на най-масовия хляб.
"Около 15 процента е поскъпването на хляба от началото на седмицата. Основната причина е по-високата цена на брашната, маята и електроенергията. Към момента в търговската мрежа в района хлябът се продава за 1,70 лева. Нашата доставна цена е 1,50 лева. С 20 стотинки е по-висока цената в търговската мрежа, но ние нямаме контрол над търговците", заяви Гергина Димитрова, хлебопроизводител, по Нова телевизия.
По думите й цената на насъщния не е вдигана от доста години. "Тъй като уважаваме хляба и знаем, че той е една от основните храни на българина, цената му не беше повишавана и се стараехме тя да е достъпна за всички. Миналата година дори работихме около 3 месеца на загуба основно заради електроенергията", сподели тя.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ