05 Юли 2020неделя10:07 ч.

БСП:

Цачева пак покри Борисов за Авиоотряд 28

Кирил Добрев поиска правителственият самолет да вози и футболистите от Гоце Делчев до Варна за мач

/ брой: 213

автор:Юлия Кулинска

visibility 1294

Председателят на НС Цецка Цачева отново наложи парламентарна цензура на питания за Авиоотряд 28, заяви вчера депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев. "Зададох въпрос на премиера, свързан с транспортирането на футболния клуб "Витоша"- Бистрица, с правителствения самолет. Питането ми бе дали е целесъобразно и законосъобразно да се превозват с него футболисти", разказа народният представител. Той припомни становището на Гражданската въздухоплавателна агенция, че Авиоотряд 28 няма лиценз да извършва подобни полети. Курумбашев  съобщи, че питането му е върнато от Цачева с аргумент, че Авиоотряд 28 е юридическо лице, т.е. субект, различен от правителството, и затова премиерът не може да отговаря за него. Пуснах възражение, с което информирах Цачева за устройствения правилник на Авиоотряд 28, в който ясно е казано, че изпълнителният директор на Авиоотряда се назначава и уволнява от премиера и е на негово пряко подчинение, обясни Курумбашев. "Проверих и се оказа, че колегата Петър Мутафчиев е отправял два пъти питания в НС за Авиоотряд 28 до бившия министър на транспорта Александър Цветков и наследилия го Ивайло Московски и е получавал отговори. Затова копирах текста на г-н Мутафчиев и го пратих на г-жа Цачева, но получих отказ", уточни Курумбашев.
"Като член на Управителния съвет на футболния отбор от А група "Пирин" - Гоце Делчев, задавам въпрос можем ли да се возим с Авиоотряд 28 до Варна за мач с "Лудогорец". И ако може, на кой трябва да платим. Дали аз да дам парите, или трябва да ги дам на Емил Димитров. Той ли знае пътеката, или има и други хора, които са наясно?", попита депутатът от БСП Кирил Добрев.
Петър Мутафчиев предложи, след като се отказва подобно питане, Сметната палата да направи проверка по случая. Той припомни, че парламентът е гласувал бюджета на правителствените летци, който за тази година е около 8 млн. лв. Авиоотряд 28 е държавна структура, чийто принципал е министър-председателят, и няма основание да се прави отказ на питане, категоричен бе Мутафчиев.

Курортът "Албена" затвори всички барове и дискотеки

автор:Дума

visibility 462

/ брой: 125

Кратки новини

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 125

В мрежата на електронните игри

автор:Альона Нейкова

visibility 634

/ брой: 125

Наричахме го Болшевик

автор:Кирил Момчилов

visibility 729

/ брой: 125

Датата

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 125

Гръцкият геноцид над българите, 1913-та

автор:Христо Георгиев

visibility 1320

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ