21 Ноември 2019четвъртък05:16 ч.

БСП:

Цачева пак покри Борисов за Авиоотряд 28

Кирил Добрев поиска правителственият самолет да вози и футболистите от Гоце Делчев до Варна за мач

/ брой: 213

автор:Юлия Кулинска

visibility 1078

Председателят на НС Цецка Цачева отново наложи парламентарна цензура на питания за Авиоотряд 28, заяви вчера депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев. "Зададох въпрос на премиера, свързан с транспортирането на футболния клуб "Витоша"- Бистрица, с правителствения самолет. Питането ми бе дали е целесъобразно и законосъобразно да се превозват с него футболисти", разказа народният представител. Той припомни становището на Гражданската въздухоплавателна агенция, че Авиоотряд 28 няма лиценз да извършва подобни полети. Курумбашев  съобщи, че питането му е върнато от Цачева с аргумент, че Авиоотряд 28 е юридическо лице, т.е. субект, различен от правителството, и затова премиерът не може да отговаря за него. Пуснах възражение, с което информирах Цачева за устройствения правилник на Авиоотряд 28, в който ясно е казано, че изпълнителният директор на Авиоотряда се назначава и уволнява от премиера и е на негово пряко подчинение, обясни Курумбашев. "Проверих и се оказа, че колегата Петър Мутафчиев е отправял два пъти питания в НС за Авиоотряд 28 до бившия министър на транспорта Александър Цветков и наследилия го Ивайло Московски и е получавал отговори. Затова копирах текста на г-н Мутафчиев и го пратих на г-жа Цачева, но получих отказ", уточни Курумбашев.
"Като член на Управителния съвет на футболния отбор от А група "Пирин" - Гоце Делчев, задавам въпрос можем ли да се возим с Авиоотряд 28 до Варна за мач с "Лудогорец". И ако може, на кой трябва да платим. Дали аз да дам парите, или трябва да ги дам на Емил Димитров. Той ли знае пътеката, или има и други хора, които са наясно?", попита депутатът от БСП Кирил Добрев.
Петър Мутафчиев предложи, след като се отказва подобно питане, Сметната палата да направи проверка по случая. Той припомни, че парламентът е гласувал бюджета на правителствените летци, който за тази година е около 8 млн. лв. Авиоотряд 28 е държавна структура, чийто принципал е министър-председателят, и няма основание да се прави отказ на питане, категоричен бе Мутафчиев.

Социални работници излизат на стачка

автор:Дума

visibility 99

/ брой: 224

БСП настоява за безплатни лекарства на децата

автор:Юлия Кулинска

visibility 89

/ брой: 224

Предлагат работодателят да плаща до 15 дни болнични на година

автор:Дума

visibility 87

/ брой: 224

БСП иска изслушване на министри заради водната криза

автор:Юлия Кулинска

visibility 78

/ брой: 224

Предизборен дуел на Джонсън и Корбин

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 224

Путин е недоволен от ръста на доходите

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 224

Признаването на Косово струвало... $2 милиона

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 224

Над 120 журналисти в турските затвори

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 224

Въздаяние за предателството винаги идва

автор:Христо Георгиев

visibility 179

/ брой: 224

Тунелът

автор:Йонко Бонов

visibility 114

/ брой: 224

Фактите vs. Властта

visibility 107

/ брой: 224

Йордан МЛАДЕНОВ: Ще управлявам прозрачно, с ясни правила

автор:Юлия Кулинска

visibility 80

/ брой: 224

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ