07 Март 2021неделя14:19 ч.

Трудовите злополуки намаляват, но загиналите - не

/ брой: 12

автор:Аида Паникян

visibility 30

С 422 по-малко са трудовите злополуки през 2020 г. в сравнение с предходната година -  регистрирани са 2309, сочат данните на НОИ. От тях 408 са станали на път за или от работното място. Най-много са регистрираните трудови злополуки в сухопътния транспорт - 187, там има и най-много смъртни случаи - 11. Следват злополуките сред работещите в търговията на дребно (без търговията с автомобили и мотоциклети) - 167, които са с 9 повече от предходната година. Инцидентите в държавното управление са 158, а в хуманното здравеопазване - 106.

Въпреки че като цяло регистрираните трудови злополуки намаляват - най-вероятно заради затварянето на редица дейности поради противоепидемичните мерки, смъртните случаи не са намалели и за втора година остават 89, като 70 от тях са станали на работно място. 

За трудова злополука не се зачитат инциденти на работното място, ако те са станали с работник, който е страдал от епилепсия, хронична исхемична болест на сърцето (всички клинични форми, включително миокарден инфаркт), захарен диабет, атеросклероза, високо кръвно налягане, душевни болести и мозъчен инсулт.

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 1567

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ